Κόσμος

Ιαπωνία: Αναβολή στην σύνοδο κορυφής με την Ε.Ε εξαιτίας της φονικής κακοκαιρίας

Στις 17 Ιουλίου στο Τόκυο θα πραγματοποιηθεί τελικά η σύνοδος μεταξύ Ε.Ε και Ιαπωνίας για την υπογραφεί εμπορική συμφωνία. Η σύνοδος θα γινόταν σήμερα Δευτέρα (09.07.2018), ωστόσο ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ματαίωσε την επίσκεψή του εξαιτίας της κακοκαιρίας που πληττει τη χώρα του, αφήνοντας πίσω της πολλούς νεκρούς.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συνομίλησε σήμερα με τον Άμπε και «τα δύο μέρη συμφώνησαν» η σύνοδος κορυφής να πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου στην ιαπωνική πρωτεύουσα, εξήγησε εκπρόσωπος του θεσμού.

«Ο κ. Γιούνκερ θα φθάσει από το Πεκίνο», όπου πρόκειται να συμμετάσχει στις 16 Ιουλίου σε σύνοδο κορυφής ανάμεσα στην ΕΕ και την Κίνα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος αυτός προσθέτοντας πως ο πρόεδρος της Κομισιόν «εξέφρασε την αλληλεγγύη» των Ευρωπαίων «με τον ιαπωνικό λαό».

Στο Τόκιο θα τον συνοδεύσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Επικαλούμενος τις φονικές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν καταστροφές στη δυτική Ιαπωνία, εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης ανακοίνωσε σήμερα πως ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ακύρωσε μια περιοδεία που θα άρχιζε την Τετάρτη από το Βέλγιο για να επισκεφθεί στη συνέχεια τη Γαλλία, τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο.

Την Τετάρτη στις Βρυξέλλες επρόκειτο να υπογράψει μια ευρεία συμφωνία ελεύθερων ανταλλαγών, η διαπραγμάτευση της οποίας γίνεται από το 2013 και η οποία θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ το 2019.

Όμως μπροστά στη σφοδρότητα των πρωτοφανών βροχοπτώσεων που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους ενώ αγνοείται η τύχη δεκάδων στη δυτική Ιαπωνία, ήδη από το Σάββατο διατυπώθηκαν αιτήματα προς τον πρωθυπουργό να μην κάνει το ταξίδι του.

Ο απολογισμός αυτών των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων, οι οποίες συνεχίζονταν μέχρι και χθες και προκάλεσαν πλημμύρες, καταστροφές οδών και γεφυρών και κατολισθήσεις, υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί περαιτέρω.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έξι νεκροί και 70 τραυματίες από βομβαρδισμό σε αεροπορική βάση στην Κολομβία - 12 αστυνομικοί σκοτώθηκαν από επίθεση σε ελικόπτερο
Οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει σε ποια από τις ένοπλες οργανώσεις που δρουν στην Κολομβία επιρρίπτουν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση, ωστόσο ο δήμαρχος της πόλης Κάλι έκανε λόγο για «ναρκωτρομοκρατία»
Οι δυνάμεις ασφαλείας εργάζονται δίπλα στα συντρίμμια μετά την έκρηξη ενός φορτηγού οχήματος κοντά σε μια βάση της Αεροδιαστημικής Δύναμης, η οποία προκάλεσε πολλαπλά θύματα στην Κολομβία
Τραμπ: Σε δύο εβδομάδες θα γνωρίζουμε αν θα υπάρξει ειρήνη στην Ουκρανία – Ο Ζελένσκι επιτίθεται στον Πούτιν που εξακολουθεί να βομβαρδίζει
«Τα σήματα που στέλνει η Ρωσία» υποδηλώνουν ότι προσπαθεί να αποφύγει μία διμερή συνάντηση, λέει ο Ζελένσκι - Οι όροι του Πούτιν για επίτευξη ειρήνης
Ο Ντόναλντ Τραμπ
2
Τι είναι οι «Μπλε Δράκοι» που τρομάζουν τους κολυμβητές – Το εντυπωσιακό αλλά επικίνδυνο θαλάσσιο πλάσμα
Σπάνιοι, εντυπωσιακοί και επικίνδυνοι: οι «Μπλε Δράκοι» έχουν προκαλέσει συναγερμό σε παραλίες της Μεσογείου, καθώς το τσίμπημά τους μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο
Μπλε δράκοι