Κόσμος

Τέλος η εταιρεία του Γουάινστιν – Την αγόρασε η Lantern Capital

Έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων, η εταιρία Weinstein πέρασε επισήμως υπό τον έλεγχο της επενδυτικής εταιρίας Lantern Capital. Tο κινηματογραφικό ιδρύθηκε από τα αδέλφια Χάρβεϊ και Μπομπ Γουάινστιν το 2005, που κήρυξε πτώχευση μετά τις κατηγορίες σε βάρος του 66χρονου παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική κακοποίηση.

Οι τελευταίες λεπτομέρειες της πώλησης αποφασίστηκαν την περασμένη εβδομάδα και επικυρώθηκαν από το Δικαστήριο Πτωχεύσεων του Ντέλαγουερ.

Με έδρα στο Ντάλας του Τέξας, η Lantern αρχικά θα κατέβαλε 310 εκατομμύρια δολάρια αλλά τελικά θα καταβάλει 289 εκατομμύρια μετά την έκπτωση που πέτυχε όταν ανακάλυψε πως ορισμένες πληροφορίες για την κατάσταση του κινηματογραφικού στούντιο ήταν εσφαλμένες.

Το διοικητικό συμβούλιο του νεοϋορκέζου στούντιο είχε βεβαιώσει την περασμένη Πέμπτη την παραίτηση τεσσάρων εκ των πέντε μελών του, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του Μπομπ Γουάινστιν — και την αποχώρηση 20 εργαζομένων. Στην εταιρία παραμένει το ένα τρίτο του προσωπικού.

Παρά την οριστικοποίηση της πώλησης, όλα τα προβλήματα συνεχίζουν να εκκρεμούν.

Μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ όπως ο Κουέντιν Ταραντίνο, η Μέριλ Στριπ και ο Τζορτζ Κλούνεϊ είχαν υπογράψει πρόταση αυτή την εβδομάδα για να καθυστερήσει η πώληση με το επιχείρημα ότι το στούντιο τούς όφειλε ακόμη χρήματα και ότι καμιά συμφωνία δεν είχε γίνει μεταξύ αυτών και των αγοραστών.

Άλλοι πιστωτές –αρχίζοντας από τα θύματα του Γουάινστιν, εκ των οποίων μερικά προσέφυγαν κατά του έκπτωτου παραγωγού και του στούντιο που κατηγορείται ότι έκλεινε τα μάτια και μάλιστα διευκόλυνε τις καταχρήσεις του διευθύνοντος συμβούλου του –περιμένουν να μάθουν πώς θα αποζημιωθούν.

Σε βάρος του Χάρβεϊ Γουάινστιν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στη Νέα Υόρκη για σεξουαλική επίθεση και τον βιασμό γυναικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS