Κόσμος

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα και τα δύο της δισέγγονα στην πυρκαγιά στη Βόρεια Καλιφόρνια!

Ανθρώπινα λείψανα που πιστεύεται ότι ανήκουν σε μια ηλικιωμένη γυναίκα και τα δύο της δισέγγονα εντοπίστηκαν σε ένα σπίτι που καταστράφηκε από την τεράστια δασική πυρκαγιά που εξακολουθεί να μαίνεται στη βόρεια Καλιφόρνια, ανακοίνωσαν χθες Σάββατο αξιωματούχοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε πέντε.

Την πληροφορία για τον εντοπισμό τους επιβεβαίωσε ο σερίφης της κομητείας Σάστα, την ώρα που περίπου 3.500 πυροσβέστες μάχονται για έκτη ημέρα για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά Καρ, η οποία ενισχύεται από τους σφοδρούς ανέμους, τις υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τη χαμηλή υγρασία και τη χλωρίδα της περιοχής.

Η εφημερίδα Sacramento Bee ανέφερε ότι η οικογένειά της αναγνώρισε τη νεκρή ως την 70χρονη Μέλοντι Μπλέντσοου και τα δισέγγονά της ως τον 4χρονο Τζέιμς Ρόμπετς και την 5χρονη Έμιλι Ρόμπερτς.

Η μητέρα των παιδιών, η Σέρι Μπλέντσοου, δήλωσε στην εφημερίδα: «Τα παιδιά μου είναι νεκρά, αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω».

Σύμφωνα με την Sacramento Bee, ο προπάππους τους Εντ Μπλέντσοου προσπάθησε να επιστρέψει στο σπίτι την Πέμπτη όταν έμαθε ότι η φωτιά πλησιάζει. Μάλιστα είπε στην εφημερίδα ότι μίλησε σε ένα από τα παιδιά στο τηλέφωνο την ώρα που προσπαθούσε μάταια να επιστρέψει εγκαίρως για να τους σώσει.

Από τη Δευτέρα που εκδηλώθηκε κοντά στην πόλη Ρέντινγκ, 260 χιλιόμετρα βόρεια του Σακραμέντο, η φωτιά Καρ έχει κατακάψει 340.000 στρέμματα.

Αυτή η πυρκαγιά είναι μία από τις περίπου 10 μεγάλες δασικές πυρκαγιές που μαίνονταν στην Καλιφόρνια χθες και μεταξύ των σχεδόν 90 που έχουν ξεσπάσει στις ΗΠΑ από το Όρεγκον ως το Τέξας.

Ένας ιδιώτης χειριστής εκσκαφέα και ένας πυροσβέστης στο Ρέντινγκ έχουν επίσης χάσει τη ζωή τους, ενώ το χωριό Κέσουικ με 450 κατοίκους έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Περίπου 500 κτίρια έχουν καταστραφεί και 38.000 άνθρωποι παραμένουν μακριά από τις εστίες τους, σύμφωνα με την υπηρεσία Δασών και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνιας.

Χθες το απόγευμα η αστυνομία του Ρέντινγκ ανακοίνωσε ότι αναζητεί 17 ανθρώπους που έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λίβανος: Δύο νεκροί σε αεροπορικό πλήγμα – Το Ισραήλ δηλώνει ότι σκότωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ανώτατου στελέχους της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, παρά την εκεχειρία που ισχύει από τον Νοέμβριο του 2024. Το σιιτικό κίνημα επιβεβαίωσε την απώλεια ενός από τα τοπικά του μέλη
Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στο Λίβανο
Ισραήλ και Χαμάς ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις στην Αίγυπτο για το ειρηνευτικό σχέδιο στη Γάζα
Αντιπροσωπείες και των δύο πλευρών συναντήθηκαν στο Σαρμ ελ Σέιχ για να συζητήσουν μια σταδιακή κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή ομήρων, υπό τη μεσολάβηση της Αιγύπτου, του Κατάρ και των ΗΠΑ
Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Γάζα
Σουηδία: Εφετείο μείωσε την ποινή του Ράσμους Παλουντάν – Είχε κάψει δημόσια το Κοράνι
Ο ακροδεξιός ακτιβιστής Ράσμους Παλουντάν, που είχε καταδικαστεί το 2022 για υποκίνηση μίσους, είδε την ποινή φυλάκισής του να αναστέλλεται μετά από απόφαση εφετείου στη Σουηδία
Ο ακροδεξιός ακτιβιστής Ράσμους Παλούνταν 1
Τον Τραμπ για Νόμπελ Ειρήνης προτείνουν οι οικογένειες των ομήρων της Χαμάς: «Μας έφερε φως στις πιο σκοτεινές στιγμές μας»
«Για πρώτη φορά μετά από μήνες, ελπίζουμε ότι ο εφιάλτης μας θα τελειώσει επιτέλους χάρη στον Αμερικανό πρόεδρο» τονίζουν σε επιστολή προς την Επιτροπή Νόμπελ
Διαδηλωτές ζητούν από τον Τραμπ να πετύχει συμφωνία με την Χαμάς για την απελευθέρωση των ομήρων
Το ανώτατο αμερικανικό δικαστήριο απέρριψε την έφεση της Γκισλέιν Μάξγουελ στην υπόθεση του σεξουαλικού «αρπακτικού» Τζέφρι Επστάιν
Η Μάξγουελ εκτίει ποινή 20 ετών για «συνδρομή και συμμετοχή στην εμπορία ανηλίκων κοριτσιών» με σκοπό τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση
Γκισλέιν Μάξγουελ