Ελλάδα

Corriere della Sera: “Οι Έλληνες έσπασαν τις χειροπέδες – Ο κομμουνιστής πραγματιστής Τσίπρας έβγαλε την Ελλάδα από το τούνελ”

Στη σημερινή έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια αναφέρεται η εφημερίδα του Μιλάνου Corriere della Sera.

“Από σήμερα, Δευτέρα 20 Αυγούστου, η Ελλάδα, η οποία ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πέρασε μια τερατώδη κρίση που διήρκεσε οκτώ χρόνια, παραμένοντας, όμως, γαντζωμένη στις βεβαιότητες του Ευρώ, πετά και πάλι με τα φτερά της”, γράφει ο αναλυτής διεθνών θεμάτων, Αντόνιο Φερράρι.

Corriere della Sera: “Η Τρόικα βγάζει τις χειροπέδες και φεύγει”

“Η Τρόικα βγάζει τις χειροπέδες και φεύγει. Περιορίζεται στο να παρακολουθεί από μακριά ότι η Αθήνα θα κάνει τις μεταρρυθμίσεις”, προσθέτει ο Αντόνιο Φερράρι.

“Η Ελλάδα βγαίνει από το τούνελ ως ένας ασθενής, ο οποίος ξεπέρασε την πιο δραματική φάση, αν και δεν έχει ακόμη φτάσει στην ίαση”, τονίζει η ιταλική εφημερίδα, υπενθυμίζοντας ότι οι περικοπές που επιβλήθηκαν από τους δανειστές, προκάλεσαν υψηλή ανεργία, περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, όπως και σε όλο το κοινωνικό κράτος.

Σύμφωνα με την ανάλυση αυτή, όμως “πέρυσι η Ελλάδα ξανάρχισε να αναπνέει λίγο οξυγόνο που φέρνει ανάπτυξη” και “το… θαύμα, αν μπορεί να χαρακτηρισθεί με αυτό τον τρόπο, φέρει το όνομα του Αλέξη Τσίπρα, ενός μοναδικού προσώπου που προέρχεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα και διαθέτει ιδιαίτερο πραγματισμό”, διότι “ο Τσίπρας ήξερε ότι το Ευρώ ήταν η κατάλληλη ασπίδα και, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημοτικότητά του, δέχθηκε το πιο πικρό φάρμακο”.

“Στην Τουρκία – αντιθέτως -”, καταλήγει ο Φερράρι, “ένας ικανός ηγέτης όπως ο Ερντογάν ολισθαίνει δραματικά εξαιτίας της αλαζονείας και της αυταρέσκειάς του, που σχεδόν πάντα πλήττουν και δηλητηριάζουν όποιον καταφέρνει να ανέλθει στα υψηλότερα επίπεδα εξουσίας”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Πλακιάς: «Δεν θα επιτρέψω να γίνει μπάχαλο η δίκη για τα Τέμπη – Για μένα η Καρυστιανού είναι πολιτικός»
Για την Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι «είναι η δικηγόρος που μονοπωλεί το ενδιαφέρον γιατί παίρνει τον λόγο συνέχεια, ήταν ο λόγος που είπα ότι πρέπει να γίνει σιωπή για να ακουστούν τα ονόματα των παιδιών μου»
Ο Νίκος Πλακιάς
13
Έρευνες του ελληνικού FBI στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου για την υπεξαίρεση κονδυλίων
Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες δεν περιορίζονται μόνο στο σπίτι και το γραφείο του Γιάννη Παναγόπουλου αλλά και στις εταιρείες με τις οποίες είχε κάνει τις συμβάσεις η ΓΣΕΕ
Ο Γιάννης Παναγόπουλος 18
Μητέρα από την Ελβετία ευχαριστεί τον δήμαρχο Λειψών για τη σωτηρία του γιου της – Ο αγροτικός γιατρός τον διέγνωσε με σακχαρώδη διαβήτη
Η μητέρα έστειλε μια συγκλονιστική επιστολή στον δήμαρχο Λειψών για τον τρόπο που λειτούργησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην περίπτωση του γιου της
Ο 12χρονος που διαγνώστηκε με σακχαρώδη διαβήτη
Youth Pass 2026: Ανοιχτή η πλατφόρμα για αιτήσεις – Ποιους αφορά, ποιες παροχές προβλέπει και σε ποιες επιχειρήσεις μπορεί να αξιοποιηθεί
Έως 15 Μαΐου 2026 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο vouchers.gov.gr ή στα ΚΕΠ για οικονομική ενίσχυση, προς ενίσχυση πολιτισμού, τουρισμού και μεταφορών
Two female friends enjoying a movie night, sharing popcorn and laughs, creating a joyful and memorable cinema