Ελλάδα

Δεν βάζουμε μυαλό! 363 τροχαία με 20 νεκρούς στην Αττική τον Αύγουστο

Ούτε ένα ούτε δυο αλλά 363 τροχαία σημειώθηκαν τον Αύγουστο στην Αττική. 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 425 τραυματίστηκαν (13 σοβαρά, 412 ελαφρά), σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Τα κυριότερα αίτια που προκάλεσαν τα τροχαία ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής, για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 15.115 παραβάσεις από τις οποίες 465 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, βεβαιώθηκαν:

*373 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 55 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,

*2.593 ορίου ταχύτητας

*262 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη

*250 για χρήση κινητού τηλεφώνου

*319 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

*1.068 για μη χρήση προστατευτικού κράνους

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κατερίνη: Χειροπέδες σε εφοριακό για υπόθεση χρηματισμού – Ζήτησε «φακελάκι» για να ακυρώσει έλεγχο
Στα χέρια της Αστυνομίας εφοριακός που κατηγορείται ότι ζήτησε και παρέλαβε προσημειωμένο χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ από επαγγελματία για να ματαιώσει φορολογικό έλεγχο
Περιπολικό 1
Η Μαρία Καρυστιανού αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για συμμετοχή σε νέο κόμμα: «Ανήκω στο 25% που θέλει κάτι άφθαρτο»
Η Μαρία Καρυστιανού είπε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω... «Εγώ έχω υποσχεθεί ότι ο αγώνας μου θα πάει μέχρι τέλους. Αυτό ορκίστηκα στο μνήμα της κόρης μου»
Η Μαρία Καρυστιανού
176