Κόσμος

Μέτωπο από τον Μακρόν μέχρι τον Τσίπρα θέλει ο Ρέντσι

Κοινό μέτωπο προοδευτικών και ευρωπαϊκού προσανατολισμού δυνάμεων στις ευρωεκλογές, από τον Εμμανουέλ Μακρόν μέχρι τον Αλέξη Τσίπρα, ζητά ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Ματτέο Ρέντσι, σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα “La Stampa”.

Ο Ματτέο Ρέντσι μιλάει για δημιουργία ενός μετώπου που θα περιλαμβάνει τους σοσιαλιστές, τους πράσινους, τους φιλελεύθερους και τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν και τονίζει πως θα ήθελε να ενταχθεί σε αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας.

Επιθυμώ ένα μέτωπο από τον Μακρόν μέχρι τον Τσίπρα. Αν επιλεγεί σοσιαλιστής υποψήφιος, θα ήθελα κάποιον ικανό να ξεκινήσει διάλογο με όλους. Ένας πολιτικός σαν τον Φρανς Τίμερμανς, , θα ήταν ένας άριστος υποψήφιος”, κατέληξε.

Για την ανάγκη μια συμμαχίας όλων των προοδευτικών και ευρωπαϊκού προσανατολισμού δυνάμεων για τις επόμενες ευρωεκλογές, από τον Μακρόν μέχρι τον Τσίπρα, μίλησε πριν μερικές εβδομάδες ο Ιταλός φιλόσοφος και πρώην δήμαρχος της Βενετίας, Μάσσιμο Κατσιάρι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα παρά τη δέσμευση της Χαμάς να απελευθερώσει έναν όμηρο
«Οι τυχόν διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν «υπό τα πυρά (…) μέχρι την επίτευξη όλων των πολεμικών στόχων» του Ισραήλ ανακοινώθηκε από το γραφείο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ένα ισραηλινό τανκ κάνει ελιγμούς στη Γάζα