Πολιτική

Σταθάκης: 70% έκπτωση στις ευπαθείς ομάδες με το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

Οι ευπαθείς ομάδες θα λαμβάνουν μια έκπτωση σχεδόν 70% με το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, επεσήμανε ο Γιώργος Σταθάκης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό “Ε”, επεσήμανε πως έχει αυστηροποιηθεί τα κριτήρια υπαγωγή, με την εισαγωγή των περιουσιακών στοιχείων και του συνολικού εισοδήματος του νοικοκυριού, ώστε να λαμβάνουν το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, όσοι το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ο κ.Σταθάκης μίλησε ακόμη για το πρόγραμμα υποστήριξης νοικοκυριών που τους έχει κοπεί το ρεύμα λόγω οφειλών, λέγοντας πως έχει προβλεφθεί κονδύλι 10 εκατομμυρίων επιδότηση απο το κράτος, ώστε να δημιουργηθεί ένα ταμείο στο οποίο θα προσφεύγουν οι δικαιούχοι για την πληρωμή των οφειλών και την επανασύνδεση.

Μάλιστα μέχρι στιγμή έχουν προσφύγει πάνω από 1.600 νοικοκυριά και το ταμείο έχει καταβάλλει μέχρι τώρα 6 εκατομμύρια ευρώ. Οι δήμοι έχουν συστήσει επιτροπές οι οποίες αξιολογούν την πραγματική οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των αιτούντων και χορηγούν το ειδικό βοήθημα.

Για το θέμα της μη περικοπή των συντάξεων, τόνισε πως υπάρχει δημοσιονομικός χώρος που δίνει περιθώρια κινήσεων και πως δεν αποτελεί διαρθρωτικό πρόβλημα. Για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων ανέφερε πως αποτελούν “μεγάλες τομές που επαναφέρουν τις εργασιακές σχέσεις”.

Όσο για την έξοδο στις αγορές ο κ. Σταθάκης επεσήμανε πως “ θα κρίνουμε επιλεκτικά πότε είναι η κατάλληλη περίοδος και σημείωσε ότι αίρονται σταδιακά και οι τελευταίοι περιορισμοί στα capital control, χωρίς να θίξουν την ασφάλεια στην οικονομία.

Ο κ. Σταθάκης τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών στο τέλος της τετραετίας, ενώ τόνισε πως “φάνηκε στη ΔΕΘ ότι τα δυο κόμματα έχουν τεράστιες διαφορές”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κακλαμάνης σε Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: «Δίνετε ασίστ στον πρωθυπουργό και βάζει τρίποντα»
«Κυρία Κωνσταντοπούλου, κάνατε ουρά σας την αντιπολίτευση και ο κύριος Ανδρουλάκης σπεύδει να ακολουθήσει κάθε πρωτοβουλία σας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Νικήτας Κακλαμάνης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
Αποστάσεις Δένδια για το Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη: «Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο έκφρασης πολιτικών επιδιώξεων»
«Είναι ένα διαχρονικό σύμβολο των Εθνικών Αγώνων που πρέπει να το αποστειρώσουμε από την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Ο Νίκος Δένδιας 33