Κόσμος

Φουλ της… διασημότητας στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου!

Η Κέιτ Μπλάνσετ, η Τζούλιαν Μουρ και ο Κόλιν Φερθ συγκεντρώθηκαν στο "πράσινο χαλί", στην εκδήλωση στη Σκάλα του Μιλάνου με την οποία έκλεισε η Εβδομάδα Μόδας.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να προτρέψει για μεγαλύτερη αειφορία στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας. Η “Πράσινη” Εβδομάδα Μόδας στην Ιταλία ακολούθησε την Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, η οποία για πρώτη φορά ήταν απαλλαγμένη από γούνα.

milan fashion week milan fashion week

Οι εταιρίες ένδυσης και υπόδησης έχουν αρχίσει να προσέχουν ιδιαίτερα τις συνέπειες της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στο περιβάλλον καθώς και τις μεθόδους παραγωγής τους, καθώς οι καταναλωτές ευαισθητοποιούνται ολοένα και περισσότερο οικολογικά ως προς τις επιλογές τους.

Η Εβδομάδα Μόδας, τα βραβεία και η… λάμψη!

Συνολικά 13 βραβεία δόθηκαν κατά τη διοργάνωση “Green Carpet fashion Awards” που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά. Ο θεσμός υποστηρίζεται από την Εθνική Ένωση Μόδας της Ιταλίας (CNMI) και τη συμβουλευτική εταιρία για την αειφορία Eco-Age που ιδρύθηκε και διευθύνεται από την Ιταλίδα Λίβια Φερθ, τη σύζυγό του Κόλιν Φερθ, η οποία είναι κινηματογραφική παραγωγός.

[read4more]

“Η μόδα μπορεί να είναι πολύ όμορφη και επικερδής, αλλά είναι σημαντικό για μένα να βρίσκομαι εδώ για έναν πραγματικό σκοπό”, δήλωσε το μοντέλο από την Αυστραλία, η 54χρονη Ελ ΜακΦέρσον.

Ανάμεσα στους νικητές των βραβείων, που ανταμείφθηκαν για τη δέσμευσή τους στην αειφορία και την επένδυσή τους στην αλλαγή, ήταν η ΜακΦέρσον και οι υποδηματοποιοί του ιταλικού οίκου Salvatore Ferragamo SpA.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Μόδας της Ιταλίας (CNMI) Κάρλο Καπάσα δήλωσε ότι η περιβαλλοντική βιωσιμότητα δεν εξαρτάται μόνο από την κατάργηση της γούνας, αλλά και από την αναβάθμιση των κανόνων για τη χρήση χημικών, την ανακύκλωση, των μεθόδων παραγωγής και των εργασιακών συνθηκών.

Η αειφορία είναι τόσο σημαντική όσο και το μέλλον. Υπάρχει μόνο ένας δρόμος για να πάμε μπροστά“, είπε η Λίβια Φερθ τονίζοντας ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη μόδα θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι η αειφορία να αποφέρει έσοδα μακροπρόθεσμα.

Ωστόσο φίρμες, παραγωγοί, σχεδιαστές και ειδικοί στη βιομηχανία της μόδας συμφωνούν ότι η διαδικασία είναι αρχικά δαπανηρή και αρκετά χρονοβόρα.

“Από κάπου πρέπει να αρχίσεις… είναι κάτι που μπορεί να κρατήσει χρόνια, δεν μπορείς να αλλάξεις μέσα σε μια νύχτα, αλλά πρέπει να αρχίσεις, να έχει θάρρος και όραμα”, είπε η Λίβια Φερθ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο οικογένεια Τραμπ απλώνει τα «πλοκάμια» της στην Ευρώπη: Θα φτιάξει Trump Tower στο Βουκουρέστι
Αν και στην πρώτη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ η Τrump Organization δεν επεδίωκε συμφωνίες με χώρες του εξωτερικού αυτό φαίνεται πως άλλαξε με τη δεύτερη φορά που ο Ρεπουμπλικάνος μπήκε στον Λευκό Οίκο
Trump Tower
Συντετριμμένη η σύζυγος του CEO της Lufthansa από το τροχαίο δυστύχημα στη Σαρδηνία: «Λιποθύμησε ενώ έκανε ανάνηψη στο θύμα»
Ο δικηγόρος της 51χρονης υποστήριξε πως η πελάτισσά του σταμάτησε όταν έφτασε στη διάβαση πεζών αλλά δεν αντιλήφθηκε την 24χρονη - «Σεν εγκατέλειψε ποτέ το θύμα, κατέβηκε κιόλας να της δώσει τις πρώτες βοήθειες»
O Carsten Spohr με την Vivian Spohr