Κόσμος

Δανία: Ισόβια στον Πέτερ Μάντσεν για τον φόνο της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κοπεγχάγης επικύρωσε σήμερα την καταδίκη του Δανού εφευρέτη, Πέτερ Μάντσεν, σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία και τον διαμελισμό Σουηδής δημοσιογράφου πάνω στο αυτοσχέδιο υποβρύχιο του, στο οποίο και διέμενε τον Αύγουστο του 2017.

Ο Πέτερ Μάντσεν, 47 ετών, κρίθηκε ένοχος τον Απρίλιο για τον φόνο και τον διαμελισμό της 30χρονης Κιμ Βαλ πάνω στο σκάφος στο λιμάνι της Κοπεγχάγης το 2017.

Χωρίς να ομολογήσει, και υποστηρίζοντας την εκδοχή του θανάτου από ατύχημα, ο Μάντσεν ουδέποτε αμφισβήτησε την ετυμηγορία για την ενοχή του.

Ο Μάντσεν δεν είχε προσφύγει κατά της καταδίκης του, συνεπώς το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε μόνο επί της απόφασης της καταδίκης σε ισόβια κάθειρξη — ποινή που τυπικά διαρκεί περίπου 15 χρόνια στη Δανία.

Στις 10 Αυγούστου 2017, η Βαλ επιβιβάστηκε στο αυτοσχέδιο υποβρύχιο του Μάντσεν, με σκοπό να του πάρει συνέντευξη για το αμερικανικό περιοδικό Wired και να γράψει ένα ρεπορτάζ για τα σχέδια του πλούσιου Δανού να κατακτήσει τους αιθέρες και τους βυθούς.

Τη νύχτα της ίδιας ημέρας ο σύντροφός της, ο οποίος παρέστη στη δίκη, δήλωσε την εξαφάνισή της. Η σορός της βρέθηκε στη συνέχεια στη θάλασσα και διαμελισμένη.

Η νεκροψία προβάλλει την εκδοχή του πνιγμού ή του στραγγαλισμού, του οποίου είχαν προηγηθεί σεξουαλικές ωμότητες αλλά η ακριβής αιτία του θανάτου δεν κατέστη δυνατόν να καθοριστεί. Το θύμα έφερε πολλαπλά τραύματα -14- μέσα και γύρω από τα γεννητικά όργανα. Η εισαγγελία εξάλλου επικαλέστηκε τα άχρηστα εργαλεία για ένα υποβρύχιο τα οποία μετέφερε στο σκάφος ο κατηγορούμενος λίγο πριν διαδραματιστούν τα γεγονότα, όπως ένα πριόνι για ξύλα, λουριά βαλίτσας και ένα ακονισμένο κατσαβίδι μήκους 50 εκατοστών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Η Γροιλανδία δεν παραχωρείται στις ΗΠΑ – Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επέλθει συμφωνία» λέει η πρωθυπουργός της Δανίας
Η Φρεντέρισεν αρνήθηκε να διευκρινίσει το περιεχόμενο των συνομιλιών με τις ΗΠΑ και συμπλήρωσε πως δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει πόσο θα μπορούσαν να διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις
Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρέντερικσεν
Ο βασικός ρόλος της μόνιμης παρουσίας της CIA στη Βενεζουέλα: Επαναλειτουργία της πρεσβείας τους στο Καράκας θέλουν οι ΗΠΑ
Σύμφωνα με το CNN, η CIA έχει συμβάλει στην ανατροπή του Μαδούρο και είναι έτοιμη να βοηθήσει ενεργά στη διαχείριση των σχέσεων της κυβέρνησης Τραμπ με τη νέα ηγεσία της Βενεζουέλας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δίνει συνέντευξη Τύπου μετά την αμερικανική στρατιωτική επίθεση στη Βενεζουέλα, στο Παλμ Μπιτς.