Πολιτική

Σε εκλογική ετοιμότητα βάζει τη ΝΔ ο Μητσοτάκης

Εφ' όλης της ύλης αναμένεται να είναι η σημερινή (27.09.2018) εισήγηση που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους τομεάρχες της ΝΔ, με το Συντονιστικό Όργανο να συνεδριάζει το μεσημέρι (12.00) για πρώτη φορά μετά τη ΔΕΘ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θ’ αναφερθεί, εκτός από την οικονομία, στο Σκοπιανό και το προσφυγικό. Θέματα για τα οποία αναμένεται να υπάρξουν και εισηγήσεις από τους αρμόδιους τομεάρχες, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ θα επαναλάβει στα στελέχη του ότι θα πρέπει να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε εκλογική ετοιμότητα.

Για το προσφυγικό, ειλημμένη απόφαση στην ηγετική ομάδα της ΝΔ είναι η υπόθεση της διερεύνησης των κονδυλίων, ύστερα και από την παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών της Κομισιόν, να τονιστεί ιδιαίτερα από τη ΝΔ και ν’ αποτελέσει αιχμή του αντιπολιτευτικού της λόγου και έργου απέναντι στην κυβέρνηση.

Το κρίσιμο ερώτημα, σύμφωνα με το επιτελείο της οδού Πειραιώς, είναι πού πήγαν τα λεφτά και συγκεκριμένα τα 1,6 δισ. ευρώ των κοινοτικών κονδυλίων. Για το ζήτημα, άλλωστε, κατατέθηκε χθες και επίκαιρη επερώτηση που υπογράφουν 30 βουλευτές, συμπεριλαμβανομένων των δύο αντιπροέδρων, του γραμματέα, των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και άλλων και η οποία απευθύνεται σε επτά υπουργούς της κυβέρνησης, με πέντε κρίσιμα ερωτήματα.

Για τη ΝΔ πάντως το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και ανθρωπιστικό, δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί στη Μόρια και της σιωπής της κυβέρνησης. Οι 30 επερωτώντες βουλευτές επισημαίνουν χαρακτηριστικά πως έχουν υποβάλλει συνολικά 64 ερωτήσεις στη Βουλή, οι οποίες έμειναν αναπάντητες από τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει την πρόταση που παρουσίασε στη ΔΕΘ και την οποία εξειδικεύει σταδιακά, όπως έκανε στην προχθεσινή συνάντησή του με τους δημάρχους για τον ΕΝΦΙΑ. Στόχος του είναι ν’ αναδείξει τη διαφορά των προτάσεών του από την ακατάσχετη παροχολογία της κυβέρνησης.

Τέλος, μιλώντας για το Σκοπιανό, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να επιτεθεί στην κυβέρνηση και προσωπικά στους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο, καταλογίζοντάς τους μεταξύ άλλων ότι μεθοδεύουν την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή μετά τις εκλογές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η κλήρωση για τους ανώτατους δικαστές στην υπόθεση Τριαντόπουλου θα γίνει τη Δευτέρα
Απαντήσεις έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, στις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον του η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενημερώνοντας...
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης
Μητσοτάκης σε Σίσι: Οι χώρες μας πυλώνες σταθερότητας – Προειδοποίηση σε Ερντογάν: Κανένα παράνομο τετελεσμένο δεν μπορεί να έχει ισχύ στο μέλλον
«Είμαστε αποφασισμένοι να έχουμε αυτή την εταιρική στρατηγική σχέση με την Ελλάδα, με αμοιβαίο σεβασμό», είπε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλ Σίσι 11
Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Στον «αέρα» η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες – Τι θα ισχύσει με τις ταυτότητες
«Βρισκόμαστε πια στις τελευταίες συνεννοήσεις, οι πλατφόρμες που χρειάζονται είναι έτοιμες και μένει μέσα στον Μάιο να βγούμε στον αέρα», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά
«Πυρά» Κακλαμάνη κατά Κωνσταντοπούλου μετά τις καταγγελίες της για τη δικογραφία των Τεμπών - «Επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση»
«Να πει ότι ψάχνει δικαιολογίες για τη μη ενημέρωση των βουλευτών της, οι οποίοι για πρώτη φορά χθες πήγαν να δουν τη δικογραφία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης 10