Κόσμος

Ο Ιατρικός Σύλλογος «αφόρισε» τον Πάπα – Έξαλλοι για τη σύγκριση της άμβλωσης με πληρωμένο δολοφόνο

Ο πάπας «συντάραξε βαθιά την ιατρική κοινότητα» συγκρίνοντας τη «βία» της άμβλωσης με την προσφυγή «σε έναν πληρωμένο δολοφόνο», κατήγγειλε ο Ιατρικός Σύλλογος της Γαλλίας σε επιστολή του που έδωσε στον εκπρόσωπο του ποντίφικα στη χώρα Λουίτζι Βεντούρα.

Ο Πάπας «εκφράστηκε πολύ σκληρά για την άμβλωση, κάτι που συντάραξε βαθιά τη γαλλική ιατρική κοινότητα την οποία έχω την τιμή και την ευθύνη να εκπροσωπώ», έγραψε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Γαλλίας δρ Πατρίκ Μπουέ σε επιστολή του με ημερομηνία 11 Οκτωβρίου.

«Πώς να μην αντιδράσουμε σε αυτούς τους σκληρούς όρους, όταν οι επαγγελματίες υγείας έχουν ορκιστεί να ακούν, να βοηθούν και να στηρίζουν τις συμπολιτισσές τους προκειμένου να τις συνοδεύουν σε συχνά δύσκολες στιγμές της ζωή τους και για να τους διασφαλίζουν πρόσβαση στην άμβλωση με τις καλύτερες συνθήκες, αν εκφράσουν τη σχετική επιθυμία», διερωτήθηκε ο δρ Μπουέ.

«Αν και κατανοώ ότι η Αγιότητά του, στο όνομα της πίστης, επιθυμεί να υπερασπίζεται αρχές σημαντικές για την Εκκλησία της οποίας ηγείται», ο Ιατρικός Σύλλογος «δεν μπορεί να δεχθεί να αφορίζεται το σύνολο του ιατρικού σώματος, να στιγματίζεται», πρόσθεσε στην επιστολή του.

Η σύγκριση του Πάπα για την άμβλωση άναψε φωτιές

Ο πάπας την Τετάρτη συνέκρινε την άμβλωση με την προσφυγή «σε έναν πληρωμένο δολοφόνο» στη διάρκεια ομιλίας του από την πλατεία του Αγίου Πέτρου.

«Η διακοπή μιας εγκυμοσύνης είναι σαν να εξαλείφεις κάποιον. Είναι δίκαιο να εξαλείφεις μια ανθρώπινη ζωή για να λύσεις ένα πρόβλημα;», διερωτήθηκε ο ποντίφικας.

«Το να ξεφορτώνεσαι ένα ανθρώπινο ον είναι σαν να προσφεύγεις σε έναν πληρωμένο δολοφόνο για να λύσεις ένα πρόβλημα», σημείωσε επίσης κατά την ομιλία του αυτή που ήταν επικεντρωμένη στη βιβλική εντολή «ου φονεύσεις».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπριζίτ Μπαρντό: Η στροφή προς τον ακτιβισμό, η αποστασιοποίηση από τον φεμινισμό και η Μαρίν Λε Πεν ως «σύγχρονη Ιωάννα της Λωραίνης»
Η Μπαρντό προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των ακροδεξιών πολιτικών της απόψεων, των σχολίων της για το Ισλάμ και τη μετανάστευση, για την υποκίνηση φυλετικού μίσους αλλά και το ότι αντιτάχθηκε στο κίνημα MeToo
Μπριζίτ Μπαρντό
Το Σεντ Τροπέ αποχαιρετά τη Μπριζίτ Μπαρντό: Βοήθησε να λάμψει η πόλη μας
Το 1956, η μυρωδιά του σκανδάλου γύρω από την ταινία «Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα» του Ροζέ Βαντίμ, τότε συζύγου της Μπριζίτ Μπαρντό, τοποθέτησε την ηθοποιό και το ψαροχώρι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων
Το σπίτι της στο Σέντ Τροπέ