Κόσμος

Νέο “χτύπημα” για τον κόσμο της μόδας! Πέθανε ο Τζιλμπέρτο Μπένετον! – video

Νέα μεγάλη απώλεια για τον χώρο της μόδας, καθώς έγινε απόψε γνωστός ο θάνατος, σε ηλικία 77 ετών, του Τζιλμπέρτο Μπένετον!

Τον θάνατο του Τζιλμπέρτο Μπένετον, ενός εκ των συνιδρυτών της διάσημης ιταλικής εταιρείας ενδυμάτων Benetton Group, μεταδίδουν πολλά ΜΜΕ της Ιταλίας.

Ωστόσο, εκπρόσωποι της ιστορικής ιταλικής φίρμας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να επιβεβαιώσουν την πληροφορία.

Gilberto Benetton
φωτογραφία Reuters: Gilberto Benetton

Benetton: Χτίζοντας μία αυτοκρατορία

Ο Τζιλμπέρτο Μπένετον ήταν 77 ετών και είχε δύο παιδιά. Ο μικρότερος αδελφός του, ο Κάρλο, πέθανε τον περασμένο Ιούλιο στα 74 χρόνια του.

Η ιδέα προήλθε από τον Λουτσιάνο, τον μεγαλύτερο αδελφό, και γρήγορα τα μικρά πουλόβερ από μαλακό μαλλί σε διάφορα χρώματα άρχισαν να γίνονται ανάρπαστα στην αγορά.

Η επιτυχία των “United Colors of Benetton” ολοένα και μεγάλωνε, μέχρι που έγινε παγκόσμια μεταξύ 1982 και 2000 με τις τολμηρές διαφημιστικές εκστρατείες του φωτογράφου Ολιβιέρο Τοσκάνι, όπως αυτή που έδειχνε μια μαύρη γυναίκα να θηλάζει ένα λευκό παιδί.

Δυναστεία Μπένετον: Από την ακμή στην παρακμή

Ωστόσο, από την αρχή της δεκαετίας, η εταιρία που διαφοροποιήθηκε στον χώρο της ένδυσης, δεν σταμάτησε να παρακμάζει, γεγονός που ώθησε τον 83χρονο Λουτσιάνο Μπένετον να ξαναπάρει στα χέρια του τα ηνία της επιχείρησης το φθινόπωρο, τα οποία είχε παραδώσει το 2012.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Μπένετον για το 2017 έδειξαν απώλεια 180 εκατομμυρίων ευρώ, τη μεγαλύτερη στην ιστορία της, αλλά η εταιρία ελπίζει να δει το 2019 τα πρώτα αποτελέσματα της νέας στρατηγικής της.

Ο Λουτσιάνο Μπένετον είχε εξηγήσει τον Νοέμβριο του 2017 στην εφημερίδα La Repubblica ότι είναι “αβάσταχτος πόνος” να παρακολουθεί τη διάλυση της “United Colors of Benetton”. Όπως είπε, “το μεγαλύτερο αμάρτημα” ήταν ότι σχεδόν “σταμάτησε η παραγωγή των πουλόβερ”.

Κάνοντας μια γενική ανασκόπηση, η εταιρία έχασε αυτό που αποτελούσε το DNA της και παράλληλα δυσκολεύτηκε να ανανεωθεί την ώρα που άλλες αλυσίδες έμπαιναν στην αγορά του “fast fashion”, όπως οι H&M, Zara, Uniqlo.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέα στολή μάχης για Ουκρανούς στρατιώτες: Ο «Ήρωας της Ουκρανίας» Ταγματάρχης Σιριάγιεφ σχεδιάζει πανοπλία κατά των drones
Κατασκευασμένη από κέβλαρ και υλικά που απορροφούν τους κραδασμούς, η στολή προσφέρει πλήρη κάλυψη σώματος και επιπλέον ενισχυμένη προστασία σε αγκώνες, γόνατα και αστραγάλους
Ουκρανοί στρατιώτες
Σοκάρει το βίντεο κακοποίησης 88χρονου με άνοια στο Λονδίνο λίγες μέρες πριν πεθάνει - «Θα σε μαστιγώσω»
Η Bilikesu Olagunju καταγράφηκε από κάμερα να τον απειλεί, να τον γδύνει και να τον τραβά βίαια μέσα στο σπίτι του - Η ποινή της εξόργισε την οικογένεια του θύματος - Προσοχή σκληρές εικόνες
Ηλικιωμένος κακοποίηση
2
Νέα αιματοχυσία στη Γάζα: 100 νεκροί από τον νέο βομβαρδισμό του Ισραήλ – «Είδα πτώματα ακρωτηριασμένα και καμένα»
Παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός, ο στρατός του Ισραήλ στόχευσε παραθαλάσσια καφετέρια στην οποία βρίσκονταν αρκετοί Παλαιστίνιοι αλλά και κέντρα διανομής βοήθειας
Γάζα
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τον Έλον Μασκ: «Χωρίς επιδοτήσεις θα πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι του στην Νότια Αφρική»
«Τέλος οι εκτοξεύσεις Πυραύλων, οι Δορυφόροι ή η Παραγωγή Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων και η χώρα μας θα εξοικονομήσει μια περιουσία», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του
Ο Έλον Μασκ μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ 3