Πολιτική

Στο πλευρό Σημίτη η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά

Απόλυτη στήριξη στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη από τη νυν υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά για τις επιθέσεις που δέχεται ο κ. Σημίτης με αφορμή την υπόθεση Παπαντωνίου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Μυρσίνη Ζορμπά εκφράζει την άποψη ότι η διαφθορά ορισμένων πολιτικών συνεργατών και υπουργών των κυβερνήσεών του, αδικούν την εικόνα του Κώστα Σημίτη. «Όντως, όταν εμπλέκονται σε σκάνδαλα κοντινοί συνεργάτες, τότε συνήθως διατυπώνονται κατηγορίες για ευθύνες στον επικεφαλής. Αλλά η πολιτική ευθύνη δεν μπορεί να σημαίνει και συνενοχή», σημειώνει.

Αναφέρει επίσης ότι μέσα στο Νοέμβριο θα δοθεί στη δημοσιότητα ο πλήρης κατάλογος των ακινήτων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που εξαιρούνται από τα 10.119 ακίνητα που εντάσσονται στο Υπερταμείο. Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών και σημειώνει ότι ο αριθμός τους θα ξεπεράσει τα χίλια. Για το ίδιο θέμα τονίζει ότι «η ιστορία πήρε τη μορφή αντιπολίτευσης, μόνο που η πολιτιστική κληρονομιά δεν είναι το κατάλληλο πεδίο για να αντιπολιτευόμαστε», συνιστώντας «μεγαλύτερη ψυχραιμία και υπομονή».

Η κ. Ζορμπά προαναγγέλλει ότι τον Ιανουάριο θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα για την προώθηση του ελληνικού λογοτεχνικού βιβλίου στο εξωτερικό, ενώ για τη στάση έναντι της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, υπογραμμίζει ότι «θέλουμε να είμαστε ήρεμη δύναμη, σταθερή, επίμονη, που δεν χρησιμοποιεί ευκαιριακές καταστάσεις προκειμένου να διεκδικήσει αυτό που πρέπει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Με τη Μαρία Καρυστιανού ο δημοσιογράφος Θανάσης Αυγερινός – «Δεν θα μπορούσα να λείπω από μια τέτοια ιστορική συγκυρία», είπε για το νέο κόμμα
Την Πέμπτη το βράδυ η Μαρία Καρυστιανού ανακοίνωσε ότι η ανακήρυξη του νέου κόμματος θα γίνει στις 21 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη
Καρυστιανού 11
Αυλαία για το συνέδριο της ΝΔ: «Η Ελλάδα του 2030» του Κυριάκου Μητσοτάκη, η απουσία Καραμανλή και η απάντηση στους αμφισβητίες
Ο Κ. Μητσοτάκης, αναμένεται να ασκήσει κριτική στη αντιπολίτευση, στην οποία προσάπτει ότι αποκλειστικός της στόχος είναι να πέσει η κυβέρνηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 14
Σκληρή επίθεση Ανδρουλάκη σε ΝΔ: «Μούφα δημοσιογράφος ο Κατακουζηνός σε επιχείρηση πολιτικής δολοφονίας μου»
«Δεν μπορεί να είναι στη θέση μου ο Μητσοτάκης. Διότι εγώ ούτε οργάνωσα το παρακράτος του predator, ούτε το παρακράτος των υποκλοπών, ούτε με εκβιάζει ο Ντίλιαν, ούτε με εκβιάζει ο ανιψιός μου»
O Νίκος Ανδρουλάκης 24