Κόσμος

Ισπανία: 13 μετανάστες νεκροί στην προσπάθειά τους να φτάσουν στις ακτές

Δεκατρείς μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να φτάσουν στις ισπανικές ακτές με αυτοσχέδιες βάρκες, ενώ 80 άλλοι διασώθηκαν από τις δυνάμεις της ακτοφυλακής, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι στον ισπανικό θύλακα Μελίγια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των τοπικών αρχών οι συνολικά 93 άτομα επέβαιναν σε δύο βάρκες, και 13 εξ αυτών εντοπίστηκαν νεκροί.

Οι σοροί 9 ανθρώπων, όλων ανδρών, ανασύρθηκαν. Ο Ερυθρός Σταυρός προσπάθησε να ανασύρει και τους 4 άλλους σορούς, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τα σκάφη αναχαιτίστηκαν «περίπου 20 μίλια από την Μελίγια».

Οι 80 διασωθέντες, 75 άνδρες και 5 γυναίκες, μεταφέρθηκαν στο προσωπικό κέντρο στέγασης μεταναστών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η γαλλική Βουλή «φρέναρε» τον φόρο Ζικμάν για τους πλούσιους με περιουσία άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ – Οργισμένη η αριστερή αντιπολίτευση
Ο πρωθυπουργός Λεκορνί εξαρτάται από τη στήριξη των Σοσιαλιστών για να περάσει τον προϋπολογισμό και να ξεπεράσει τον «σκόπελο» μίας ενδεχόμενης πρότασης μομφής
Βουλευτές της γαλλικής Αριστεράς ψηφίζουν για το σχέδιο νόμου για τον προϋπολογισμό του 2026
Ο πρώην σύζυγος της Στεφανί του Μονακό μιλά για «στημένο» ροζ σκάνδαλο – «Μου έριξαν ουσίες στο ποτό και με φωτογράφισαν με γυμνό μοντέλο»
«Για μένα, ήταν σημαντικό η δικαιοσύνη να πει: ναι, έπεσες σε παγίδα. Δεν ήθελα τα παιδιά μου να μεγαλώσουν πιστεύοντας ότι ο πατέρας τους ήταν απλώς ο άντρας που απάτησε τη μητέρα τους»
Ο Ντανιέλ Ντικριέ και η Στεφανί του Μονακό