Συμβαίνει τώρα:
Ουρές χιλιομέτρων στον Κηφισό λόγω τροχαίων - Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό και Κηφισίας
Πολιτική

Ο Βέμπερ το χρίσμα, η ΝΔ τις… ευλογίες του ΕΛΚ – Τι βλέπουν στην Πειραιώς πίσω από την παροχολογία Τσίπρα

Καθαρή στήριξη από τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ έλαβαν ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Ελσίνκι.

Ο κ. Βέμπερ, ο οποίος παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη στην ΕΡΤ, έπλεξε το εγκώμιο του προέδρου της ΝΔ: «Είναι μέλος της δυνατής μας ομάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ΝΔ είναι μέρος της πιο ισχυρής πολιτικής οικογένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μπορεί να έχει αποφασιστική ψήφο για την επόμενη δεκαετία για την Ελλάδα και την Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός, τον οποίο στήριξαν ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ απέναντι στον Φινλανδό, Αλεξάντερ Στουμπ στην εσωτερική διαδικασία του ΕΛΚ.
Αντιθέτως, σχολιάζοντας τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Τσίπρα, ο κ. Βέρμπερ σημείωσε πως με τη σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν υπάρχει αξιοπιστία και εμπιστοσύνη για να γίνουν επενδύσεις. Έκανε δε αναφορά στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως έτρεξε μια ειλικρινή προεκλογική εκστρατεία το 2015, σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα κι έτσι ζήτησε από τους Έλληνες να δώσουν ψήφο στη ΝΔ και να κάνουν τον κ. Μητσοτάκη πρωθυπουργό, ώστε να υπάρξει μια επανεκκίνηση στη χώρα και μια νέα κυβέρνηση για να της δώσει ώθηση.
Στην οδό Πειραιώς, ακούγοντας τον κ. Τσίπρα στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha να εστιάζει στο ζήτημα των 10.000 προσλήψεων στο Δημόσιο εάν ισχύσει η συμφωνία με την Εκκλησία, δηλώνουν πλέον πεισμένοι πως η χώρα μετρά αντίστροφα για τις κάλπες και το μόνο που απομένει είναι ν’ αποφασίσει ο πρωθυπουργός τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.
Αν και η ΝΔ στήριξε στη Βουλή – όπως και όλη η αντιπολίτευση – την τροπολογία για τα αναδρομικά σε ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς και ιατρούς του ΕΣΥ, ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση τόσο για την καθυστέρηση με την οποία προχώρησε σ’ αυτή τη ρύθμιση όσο και για το γεγονός ότι την αξιοποιεί επίσης για τη δημιουργία προεκλογικού κλίματος.
Το ερώτημα που βάζουν οι επιτελείς της οδού Πειραιώς είναι εάν η οικονομία μπορεί ν’ αντέξει αυτές τις ρυθμίσεις και παροχές ή εάν η κυβέρνηση εν τέλει ναρκοθετεί το έδαφος για την επόμενη κυβέρνηση, επιχειρώντας να τη φέρει σε αδιέξοδο και πιθανόν ένα νέο μνημόνιο. Επισημαίνουν δε ότι η χώρα, παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες, παραμένει αποκλεισμένη από τις αγορές ακόμη και μετά το πέρας του προγράμματος στήριξης, ενώ εκτιμούν επίσης, με αφορμή τη συμφωνία με την Εκκλησία, ότι και πάλι για προεκλογικούς λόγους η κυβέρνηση δεν διστάζει να εργαλειοποιήσει ακόμη και τους θεσμούς.

Του Αιμίλιου Περδικάρη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Ανδρουλάκης ρίχνει το βάρος στο Κέντρο και θέλει να βάλει φρένο στην εσωστρέφεια
Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν η πρώτη επιλογή των κεντρώων ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές εκτιμούν στην Χαριλάου Τρικούπη ότι αποτελεί σταθερό παράγοντα για τη δημιουργία γραμμών άμυνας απέναντι σε Μητσοτάκη και Τσίπρα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης 2
«Καρφί» Μητσοτάκη για Σαμαρά και Καραμανλή με τους «ψευτοπατριώτες του καναπέ» και πυρά στην αντιπολίτευση
Το «μέτωπο» των δύο πρώην πρωθυπουργών είναι σταθερά στο «ραντάρ» του Μαξίμου, ενώ παραμένουν «ζωντανά» τα σενάρια για δημιουργία νέου κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά
Κυριάκος Μητσοτάκης 3
Δούκας κατά Ανδρουλάκη για «αποκλεισμούς στελεχών» εν όψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – «Άνοιγμα» σε Τσίπρα
Ο δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ακόμη ότι το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη πρέπει να παραμείνει ανοιχτό και να μη σβηστούν τα ονόματα των νεκρών των Τεμπών έως ότου αποδοθεί δικαιοσύνη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας
4
Μητσοτάκης στη Βουλή για τα εθνικά θέματα: «Οι χειρισμοί δεν ασκούνται σε καφενεία και πάνελ – Η πατρίδα στέκεται πλέον όρθια»
Ο πρωθυπουργός πρόβαλε τα πεπραγμένα της εξωτερικής πολιτικής την τελευταία εξαετία, και ανέδειξε την ισχυροποίηση της Ελλάδας στα διεθνή συμμαχικά forα, για να αποκρούσει τα πυρά της αντιπολίτευσης
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής στη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τα εθνικά θέματα
20
Κυριάκος Μητσοτάκης για μειωμένο κόστος πετρελαίου θέρμανσης: «Είναι μία μικρή νίκη στη μάχη κατά της ακρίβειας»
«Η κυβέρνηση δίνει 200.000 ευρώ τον χρόνο επίδομα θέρμανσης για να στηρίξει όσους έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου, και που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη κρατικής ενίσχυσης» λέει ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
1