Χωρίς κατηγορία

Διαψεύδει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πληροφορίες για έκδοση του Γκιουλέν στην Τουρκία

Το NBC μετέδωσε πληροφορίες ότι ο Λευκός Οίκος αναζητά νόμιμους τρόπους για να απελάσει από τις ΗΠΑ τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία.

Η έκδοση Γκιουλέν, του βασικού αντιπάλου του Ερντογάν στην Τουρκία θα σήμαινε σαφή στήριξη της κυβέρνησης Τραμπ στον “σουλτάνο”. Αυτή η πληροφορία ωστόσο διαψεύδεται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Η εκπρόσωπος του Στέτι Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ,ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Επιτρέψτε μου, επίσης, να προσθέσω ότι, επειδή έχω μιλήσει με ορισμένους συναδέλφους στον Λευκό Οίκο για το θέμα αυτό, ο Λευκός Οίκος δεν έχει συμμετάσχει σε οποιεσδήποτε συζητήσεις σχετικά με την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν».

Το ρεπορτάζ του NBC υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν την απέλαση του Γκιουλέν για να ικανοποιήσουν την Άγκυρα και έτσι να ζητήσουν ως αντάλλαγμα να σταματήσει η πίεση προς την Σαουδική Αραβία για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι. Σχολιάζοντας τον εν λόγω συσχετισμό, η Χέδερ Νάουερτ τόνισε ότι πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά θέματα, ενώ υπενθύμισε πως το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι ο αρμόδιος φορέας που εξετάζει το αίτημα των τουρκικών αρχών για την απέλαση.
Τέλος, η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ αναγνώρισε πως η Τουρκία έχει υποβάλει πολλαπλά αιτήματα των τελευταίο ενάμιση χρόνο για την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, προσθέτοντας ότι ΗΠΑ συνεχίζουν να αξιολογούν τα στοιχεία που τους παρουσιάζονται.
«Επειδή κατά το τελευταίο ενάμιση έτος, από τότε που βρίσκομαι σε αυτό το ρόλο, έχουμε μιλήσει αρκετά για το ενδιαφέρον των Τούρκων για τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ – έχουμε λάβει πολλαπλά αιτήματα από την τουρκική κυβέρνηση, τουλάχιστον στο διάστημα που βρίσκομαι εδώ, σχετικά με τον κ. Γκιουλέν – συνεχίζουμε να αξιολογούμε τα στοιχεία που παρουσιάζει η τουρκική κυβέρνηση ζητώντας την έκδοση του».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποιεί την Ευρώπη: «Η Ρωσία θα κινηθεί κατά των κρατών που θα κατασχέσουν τα περιουσιακά στοιχεία της»
Η Ρωσία δηλώνει ότι η όποια κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων ισοδυναμεί με κλοπή και θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στα ομόλογα και τα νομίσματα των ΗΠΑ και της Ευρώπης
Ντμίτρι Μεντβέντεφ 5
Βασίλης Καλογήρου: Η σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του – «Σου έκοψαν το δάχτυλο εν ζωή, χέρια σου στερήσαν το οξυγόνο»
«Έφυγες προς τον αγαπημένο σου Χριστό, πετώντας με φτερά αγγέλου. Αλλά ακόμη και ο ήχος του φτερουγίσματος τους, κάποιους, λίγους ευτυχώς, και αυτός τους ενοχλεί», έγραψε η μητέρα του, Σοφία Καλογήρου
Βασίλης Καλογήρου 4
Μπλόκα και σαρωτικοί έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία της Αθήνας: Έπεσαν με το «καλημέρα» πρόστιμα εκατοντάδων ευρώ
Zώνες ασφαλείας, ελαστικά, ΚΤΕΟ, έγγραφα του οδηγού, ταχογράφο αλλά και αυτοκόλλητα με ειδική σήμανση, μεταξύ αυτών που ελέγχουν τα στελέχη της Τροχαίας
Σχολικό λεωφορείο
3