Ελλάδα

“Ξηλώθηκε” ολόκληρο το τμήμα εκδόσεων της Αστυνομίας για το φιάσκο με τις ατζέντες!

Στην απομάκρυνση ολόκληρου του τμήματος Εκδόσεων της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε το Αρχηγείο για το φιάσκο με τα ημερολόγια του 2019.

Μαζί με τα επίμαχα έντυπα, που περιελάμβαναν χάρτη που ανέγραφαν τη FYROM ως Μακεδονία και το τουρκοκυπριακό Ψευδοκράτος ως Βόρεια Κύπρο, τα οποία είχαν σταλεί στις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, απομακρύνθηκαν μετά το φιάσκο και τα άτομα της ομάδας που τα εξέδωσε.

Υπενθυμίζεται πως μετά την δημοσιοποίηση της είδησης, την Τετάρτη (21.11.2018), το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ διέταξε ΕΔΕ για την απόδοση ευθυνών καθώς διαπιστώθηκε ότι όντως στα ημερολόγια του 2019 του Σώματος, που έχουν εκτυπωθεί από ιδιωτική εταιρεία, σε έναν από τους χάρτες,  εμπεριέχονταν εσφαλμένα οι παραπάνω ονομασίες.

Παράλληλα μετά από εντολή, στην υπόθεση μετέχει και η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία διενεργεί προανάκριση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε δόλος πίσω από το συγκεκριμένο λάθος.

Συνολικά απομακρύνθηκαν 13 αστυνομικοί και πολιτικοί υπάλληλοι που υπηρετούσαν στο Τμήμα Εκδόσεων της Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι ήταν αρμόδιοι για τον έλεγχο της ατζέντας – ημερολογίου πριν δοθεί στην κυκλοφορία.

Σημειώνεται ότι την έκδοση του ημερολογίου είχε αναλάβει ιδιωτική εταιρεία που πήρε φέτος το έργο, καθώς η προηγούμενη εταιρεία που εξέδιδε την ατζέντα μέχρι πέρσι πτώχευσε.

Οι 13 αστυνομικοί και πολιτικοί υπάλληλοι μετατέθηκαν σε διάφορες υπηρεσίες, ενώ σε εξέλιξη είναι και Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την υπόθεση.

Παπακώστα για το φιάσκο : Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα

Στο θέμα αναφέρθηκε και η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, η οποία απαντώντας σε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης στα ημερολόγια στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι δήλωσε:

“Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πλήττεται το κύρος και το γόητρο της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία είναι εξαιρετικά τυπική σε αυτά τα ζητήματα και έχει πολλά φίλτρα ελέγχου”.

Καταλήγοντας ανέφερε πως “με υπόνοιες εγώ δεν μιλώ, είναι πολύ σοβαρό το θέμα. Θα σας πω μόλις διενεργηθεί η έρευνα (σ.σ. ΕΔΕ), θα δω τα αποτελέσματά της και τότε θα σας πω αν είμαι ικανοποιημένη ή όχι”.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ καταλόγισε ευθύνες στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Ο Γρηγόρης Γερακαράκος, μάλιστα, αναρωτήθηκε για τη διεξαγωγή ΕΔΕ από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, “πώς γίνεται εγώ που έχω ευθύνη για την έκδοση να κάνω έρευνα για τον εαυτό μου;”.

“Αν κάτι φταίει θα τιμωρήσω τον εαυτό μου;” διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ και ζήτησε να παρέμβουν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φοινικούντα: «Ο 68χρονος ήταν περίεργος με ανήλικους, έκανε σχόλια και για τον 17χρονο γιο της ανιψιάς του» λέει η σύντροφος του ανιψιού
«Ο 68χρονος έμενε στο κάμπινγκ για ασφάλεια, λόγω των προηγούμενων επιθέσεων, πίστευε ότι το κάνουν για εκφοβισμό όχι για να τον σκοτώσουν» λέει επιστήθιος φίλος του θύματος της δολοφονίας στη Φοινικούντα
68χρονος
Κρούσματα ψώρας σε Γυμνάσιο στην Τούμπα - Το πρωτόκολλο δεν προβλέπει το κλείσιμο αλλά τον καθαρισμό του σχολείου
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, τέτοια κρούσματα εμφανίζονται κάθε χρόνο» λέει ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης
Eurokinissi
Βίντεο ντοκουμέντο με την άφιξη του 22χρονου συνεργού στην Αθήνα, μία μέρα μετά τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα
Από βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, η περιγραφή του 22χρονου συνεργού δεν συνάδει με τα πλάνα στα ΚΤΕΛ Καλαμάτας και στα ΚΤΕΛ Κηφισού, ενώ γίνεται λόγος για το ενδεχόμενο περισσότερων εμπλεκόμενων
Ο 22χρονος στα ΚΤΕΛ Κηφισού