Κόσμος

Ιράν σε ΗΠΑ: Θα συνεχίσουμε τις πυραυλικές δοκιμές μας

Οι ένοπλες Δυνάμεις του Ιράν ανακοίνωσαν πως δεν κάνουν υποχωρήσεις όσον αφορά στην άμυνα της χώρας.

Το Ιράν θα εξακολουθήσει να πραγματοποιεί πυραυλικές δοκιμές προκειμένου να αναπτύξει την άμυνά του και την ικανότητά αποτροπής του, σύμφωνα με σημερινή δήλωση υψηλόβαθμου στρατιωτικού εκπροσώπου.

Η δήλωση αυτή, έγινε μετά από ισχυρισμό τον ΗΠΑ για την διεξαγωγή μιας νέας πυραυλικής δοκιμής, από την Τεχεράνη.

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Μάικ Πομπέο καταδίκασε χθες, αυτό που περιέγραψε ως την δοκιμή από το Ιράν, ενός βαλλιστικού πυραύλου μέσης ακτίνας δράσης, με ικανότητα μεταφοράς πολλών πολεμικών κεφαλών, σε παραβίαση της διεθνούς συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

“Οι πυραυλικές δοκιμές…, πραγματοποιούνται για την άμυνα και την ικανότητα αποτροπής της χώρας κι αυτό θα το συνεχίσουμε,” δήλωσε ο στρατηγός Αμπολφάζλ Σεκαρτσί, που είναι υψηλόβαθμος εκπρόσωπος των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: «Μπορεί να πάω στη Μέση Ανατολή το Σαββατοκύριακο» – Η εκεχειρία στη Γάζα «είναι πολύ κοντά» λένε αξιοματούχοι
Η εκεχειρία μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ είναι «πάει πολύ καλά» λέει ο Τραμπ καθώς βασικοί σύμβουλοί του συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις στην Αίγυπτο
Ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ανώφελη και επιζήμια» η υπουργική σύνοδος στο Παρίσι λέει το Ισραήλ - «Καμία συμφωνία για τη Γάζα δεν θα επιτευχθεί χωρίς τη συγκατάθεσή μας»
Υπουργική σύνοδος με πρωτοβουλία της Γαλλίας για τη μεταπολεμική Γάζα, με ΥΠΕΞ πέντε ευρωπαϊκών, πέντε αραβικών, καθώς και του Καναδά και της Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινή επίθεση κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στην πόλη της Γάζας
Γαλλία: Νέος πρωθυπουργός εντός 48 ωρών – «Η αποστολή μου ολοκληρώθηκε» δηλώνει ο Σεμπαστιάν Λεκορνί
Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός εκτιμά ότι μια πολιτική συμφωνία παραμένει εφικτή στην Εθνοσυνέλευση και απορρίπτει κάθε προοπτική άμεσης διάλυσης του κοινοβουλίου
Ο παραιτηθέντας πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκορνί 7