Κόσμος

Γερμανία: Νομιμοποίησε το “τρίτο φύλο” στα πιστοποιητικά γέννησης!

Ιστορική μέρα στη Γερμανία καθώς σήμερα νομιμοποίησε ένα “τρίτο φύλο” στα πιστοποιητικά γέννησης και αναγνώρισε ουσιαστικά τα ίντερσεξ πρόσωπα.

Έτσι δίπλα στο αρσενικό και το θηλυκό θα μπορεί να αναφέρεται πλέον και η επιλογή “άλλο” για τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που υιοθετήθηκε από τη βουλή στη Γερμανία.

Η κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ των συντηρητικών της Άνγκελα Μέρκελ και των σοσιαλδημοκρατών εφαρμόζει έτσι μια απόφαση που είχε λάβει το Συνταγματικό Δικαστήριο το 2017. Το ανώτατο γερμανικό δικαστήριο είχε δώσει στους βουλευτές προθεσμία μέχρι το τέλος του 2018 για να ψηφίσουν τη νομιμοποίηση ενός “τρίτου φύλου”.

Μέχρι τώρα στη Γερμανία ήταν δυνατόν, από τον Μάιο του 2013, να αφήνει κάποιος κενό το πεδίο που αναφέρεται στο φύλο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν στη συνέχεια, στη διάρκεια της ζωής τους, είτε να επιλέξουν φύλο αρσενικό ή θηλυκό είτε να κρατήσουν κενή την αναφορά στο φύλλο.

Εκτός από τη Γερμανία, την αναγνώριση του “τρίτου φύλου” ετοιμάζουν η Αυστρία και η Ολλανδία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τουρκικά και ισραηλινά μαχητικά απέφυγαν τελευταία στιγμή εμπλοκή πάνω από τη Δαμασκό την Παρασκευή
Κατά τη διάρκεια της μεγάλης κλίμακας ισραηλινής επίθεσης στη Δαμασκό τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη φέρεται να πραγματοποίησαν αναγνωριστικές πτήσεις στην περιοχή
Τουρκικό F-16 1