Κόσμος

Έπιασε λιμάνι το “Open Arms” – 300 μετανάστες δέχθηκε η Ισπανία

Ένα πλοίο διάσωσης μεταναστών στη θάλασσα το οποίο μεταφέρει περισσότερους από 300 μετανάστες ελλιμενίστηκε πριν από λίγο στην Αλχεθίρας της νότιας Ισπανίας, όπως μετέδωσε το AFP.

Το Open Arms, το οποίο διαχειρίζεται η ισπανική φιλανθρωπική οργάνωση Proactiva Open Arms, έλαβε άδεια για να αποβιβάσει τους μετανάστες στην Ισπανία το Σάββατο, όταν η Ιταλία και η Μάλτα είπαν ότι δεν θα επιτρέψουν στο πλοίο να αγκυροβολήσει στα λιμάνια τους.

Οι 311 μετανάστες που βρίσκονται πάνω στο πλοίο έλαβαν προμήθειες και φάρμακα τα Χριστούγεννα από ένα άλλο πλοίο που ανήκει στην ανθρωπιστική οργάνωση, το Astral, σύμφωνα με τη διαδικτυακή εφημερίδα El Espanol.

Στα παιδιά δόθηκαν χριστουγεννιάτικα καπέλα. Ένα βίντεο της Proactiva Open Arms δείχνει τους διασώστες να παίζουν με τα παιδιά την παραμονή των Χριστουγέννων και να τους δίνουν χρωματιστά βιβλία.

Το περασμένο Σάββατο ένα μωρό δύο ετών και η 23χρονη μητέρα του διασώθηκαν από το πλοίο και μεταφέρθηκαν στη Μάλτα.

Οι μετανάστες περισυνελέγησαν από τρεις βάρκες ανοικτά των ακτών της Λιβύης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Οι ΗΠΑ πιέζουν το Ιράν για συνομιλίες μέσα στην εβδομάδα – Στόχος η πυρηνική συμφωνία και κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να συμμετάσχει άμεσα στις ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, αλλά έχει καταστήσει σαφές ότι η Τεχεράνη πρέπει να αποτραπεί από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.
Σημαίες Ιράν και ΗΠΑ
Ο Τραμπ καλεί σε άμεση εκκένωση της Τεχεράνης – «Το Ιράν έπρεπε να είχε υπογράψει τη συμφωνία που τους είπα να υπογράψουν»
Σύμφωνα με το Fox News, ο Τραμπ που επιστρέφει εκτάκτως στην Ουάσινγκτον από τη Σύνοδο Κορυφής της G7, ζήτησε να είναι έτοιμο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας
Φλόγες και καπνoί μετά από ισραηλινό χτύπημα στην Τεχεράνη
Ανανεώθηκε πριν 5 ώρες
3