Πολιτική

Τσίπρας: Ψάχνω ημερομηνία εκλογών τον Οκτώβριο

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο Αλέξης Τσίπρας. Τι είπε για την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή. Το... "καρφί" στον Πάνο Καμμένο. Πιθανή ολιγοήμερη αναβολή της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη.

Για το χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους ο Αλέξης Τσίπρας μετά την εορταστική εκδήλωση στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να απαντά: «Ψάχνουμε ημερομηνία τον Οκτώβρη για εκλογές», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε σειρά ερωτήσεων για τη Συμφωνία των Πρεσπών και για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο να έρθει νωρίτερα από τον Μάρτιο προς κύρωση στην ελληνική Βουλή και τόνισε «η ψηφοφορία θα γίνει στην ώρα της, δεν έχω αποφασίσει ακόμη εάν θα έρθει νωρίτερα από τον Μάρτη».

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για όσα γράφονται αναφορικά με την καθυστέρηση της ψήφισης του πρωτοκόλλου ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ και χαρακτήρισε ανοησίες τα όσα γράφονται. Όπως σημείωσε η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την κύρωση του πρωτοκόλλου θα έχει διαφορά λίγων ημερών για τεχνικούς λόγους.

Για το εάν υπάρχει ανησυχία για την ψήφιση της Συμφωνίας, ο Αλέξης Τσίπρας αστειευόμενος είπε στους δημοσιογράφους «σας βλέπω να ανησυχείτε πολύ για τη Συμφωνία των Πρεσπών» με τους δημοσιογράφους να σημειώνουν πως ο κ. Καμμένος είναι εκείνος που δείχνει να ανησυχεί. «Ούτε εκείνος ανησυχεί. Το έχει πάρει απόφαση» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι η χώρα τα επόμενα χρόνια θα χρειαστεί εκ νέου οικονομική στήριξη, ο πρωθυπουργός του ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Όσον αφορά το ταξίδι του στην Kωνσταντινoύπολη, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο, απάντησε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και τη Ζιανγκσού της Κίνας
«Η ενδυνάμωση των αυτοδιοικητικών δεσμών της Μητροπολιτικής Αττικής με τις μεγάλες περιφέρειες της Κίνας, αποτελεί προσωπικό στοίχημα», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς με τον Γενικό Γραμματέα της κινεζικής Περιφέρειας Ζιανγκσού, Xin Changxing
Μητσοτάκης στον CEO της UniCredit: Καλωσορίζουμε την επένδυση στην Alpha Bank – Θα συμβάλλει περισσότερο στην ανάπτυξη της οικονομίας
«Με χαροποιεί ιδιαίτερα η απόφασή σας να αυξήσετε σημαντικά το μερίδιό σας στην Alpha Bank, πάντα πίστευα ότι η Ευρώπη χρειάζεται ισχυρότερες και πιο ανταγωνιστικές τράπεζες», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου UniCredit, Andrea Orcel και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alpha Bank, Βασίλη Ψάλτη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με τον Αλ Σίσι για τον πόλεμο Ισραήλ - Ιράν και τη Μονή Σινά: «Να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση»
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών
Κυριάκος Μητσοτάκης Αλ Σίσι 4