Κόσμος

Ουγγαρία: Στους δρόμους κατά Όρμπαν για τα εργασιακά

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της Βουδαπέστης για να διαμαρτυρηθούν κατά του Βίκτορ Όρμπαν και του νόμου για την υπερωριακή εργασία.

Οι διαδηλωτές με κεντρικό σύνθημα κατά του Όρμπαν “αρκετά πια” πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Βουδαπέστης κρατώντας σημαίες της Ουγγαρίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αδιαφορούν πλήρως για όσα λέμε και όσα θέλουμε, κάτι το εξοργιστικό» είπε ο Λάζος Κόβακς, ένας από τους διαδηλωτές.

Ο νόμος για τις εργασιακές σχέσεις, που προώθησε η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν, το Fidesz, προβλέπει ότι οι εργοδότες θα μπορούν να απαιτούν από τους υπαλλήλους τους να εργάζονται υπερωριακά για 400 ώρες τον χρόνο και να τους αποζημιώνουν για τη δουλειά τους εντός τριών ετών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ καλεί τον κόσμο να πάρει τα «όπλα» μετά το μακελειό στο Σίδνεϊ – 9 τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση
Κηδεύτηκε ο ραβίνος Έλι Σλάνγκερ, ήταν πατέρας πέντε παιδιών, ανάμεσά τους και ένα νεογέννητο - Ανακρίνεται ο 24χρονος δράστης της επίθεσης που μαζί με τον πατέρα του σκόρπισαν τον θάνατο στην παραλία Μπόνταϊ
Θρήνος στις κηδείες των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Σίδνεϊ
Εισιτήριο 2 ευρώ θα πρέπει να πληρώνουν οι τουρίστες στη Ρώμη για να θαυμάσουν το «Φοντάνα Ντι Τρέβι» από τον Ιανουάριο
Βέβαια «δεν έχουν ακόμη ληφθεί οριστικές αποφάσεις» και «πρόκειται για ένα ενδεχόμενο το οποίο, ως γνωστόν, η δημοτική αρχή εξετάζει εδώ και καιρό»
Φοντάνα Ντι Τρεβι