Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα

Βασιλακόπουλος: “Η Ελλάδα βοήθησε τον Αντετοκούνμπο! Στις ΗΠΑ παίζει με ελληνικό διαβατήριο”

Βασιλακόπουλος: “Η Ελλάδα βοήθησε τον Αντετοκούνμπο! Στις ΗΠΑ παίζει με ελληνικό διαβατήριο”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος σχολίασε την επικείμενη συμμετοχή της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ στην Κίνα, αλλά και το ενδεχόμενο να λάβει μέρος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, εκφράζοντας την ελπίδα να συμβεί τελικά αυτό.

Για την Εθνική Ελλάδας και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, μίλησε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργος Βασιλακόπουλος, σημειώνοντας ότι η χώρας έχει βοηθήσει σε πολλές πλευρές τον υποψήφιο MVP του NBA, αλλά και ότι η οικογένειά του, αγαπά πολύ την Ελλάδα.

Οι δηλώσεις του Βασιλακόπουλου για Αντετοκούνμπο

«Ποιος δεν θέλει να έχει στην Εθνική του ομάδα έναν πολύ μεγάλο αθλητή που σήμερα παίρνει βραβεία και διακρίσεις στο ΝΒΑ; Είναι παιδί που έμαθε μπάσκετ στην Ελλάδα και η Ελλάδα τον βοήθησε πολύ και σε πολλές πλευρές. Σήμερα βρίσκεται στις ΗΠΑ παίζοντας με ελληνικό διαβατήριο, το ίδιο συνέβη και με τα αδέρφια του. Ελπίζω να είναι μαζί μας στο Παγκόσμιο της Κίνας, όπως και τα αδέρφια του. Είναι μία πολύ καλή οικογένεια που αγαπά την Ελλάδα».

Για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ: «Η δυνατότητα υπάρχει, το υλικό υπάρχει. Από εκεί και πέρα, σε αυτές τις συναντήσεις αυτού του επιπέδου δεν μπορείς να είσαι βέβαιος για τις διακρίσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτή η ομάδα, η οποία δεν απαρτίζεται από την αφρόκρεμα του ελληνικού μπάσκετ λόγω της κόντρας που υπάρχει στην Ευρώπη, όμως εξασφάλισε πολύ νωρίς την πρόκριση. Ήταν η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την συμμετοχή της στο Παγκόσμιο».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις