Ελλάδα

ΕΟΦ: Ανακαλεί φάρμακο στο οποίο βρέθηκε πιθανός καρκινογόνος παράγοντας!

Ο ΕΟΦ ανακαλεί το φαρμακευτικό σκεύασμα IRBESARTAN/ACTAVIS 150MG/TAB, αφού σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση εντοπίστηκε πιθανός καρκινογόνος παράγοντας πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Ο ΕΟΦ στην σχετική ανακοίνωση για την ανάκληση, κάνει λόγο για προληπτικό μέτρο που αποσκοπεί στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΦ

«Αποφασίζουμε την ανάκληση της παρτίδας 263418 με ημερομηνία λήξης 30/6/2020 του φαρμακευτικού προϊόντος IRBESARTAN/ACTAVIS 150MG/TAB. Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προβαίνει η εταιρεία SPECIFAR, κατόπιν ανίχνευσης στη δραστική ουσία ιρβεσαρτάνη της ουσίας NDEA (πιθανός καρκινογόνος παράγοντας) σε επίπεδα άνω των επιτρεπτών ορίων.

Η εταιρεία SPECIFAR ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας των προϊόντων, οφείλει να υλοποιήσει την ανάκληση σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/01/eof_anaklhsh1.pdf”]

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το ανατριχιαστικό σενάριο για τη δολοφονία της Ελένης Παπαδοπούλου - Οι αντιφάσεις και τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη του γιου της - Την Τρίτη η απολογία του
Τα στοιχεία που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος δεν «κόλλαγαν» με αυτά που έλεγε ο γιος στους αστυνομικούς - Ο ίδιος επέμενε στο σενάριο της φωτιάς από τσιγάρο
Ελένη Παπαδοπούλου: Το ανατριχιαστικό σενάριο για τη δολοφονία της – Την Τρίτη απολογείται ο γιος της