Κόσμος

Συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν – Ροχανί για την Συρία… του ΑΓίου Βαλεντίνου

Συνάντηση με Ερντογάν και Ροχανί θα έχει στο ρωσικό θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας το Σότσι ο Βλάντιμιρ Πούτιν στις 14 Φεβρουαρίου. την μέρα των ερωτευμένων.

Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τις συνομιλίες, όμως ο Ρώσος πρόεδρος είχε πει τον περασμένο μήνα ότι θα συγκαλέσει μια τέτοια συνάντηση προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση στη Συρία, όπου Ρωσία και Τουρκία επιχειρούν να δημιουργήσουν μια ζώνη αποκλιμάκωσης.

Οι τρεις χώρες επισημαίνουν ότι θέλουν μια πολιτική διευθέτηση για τον τερματισμό της συριακής σύρραξης. Όμως, την ώρα που η Ρωσία και το Ιράν στηρίζουν τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, η Τουρκία, μαζί με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ, θέλουν την αποχώρησή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε Παλαιστίνιους και δημοσιογράφους κατά τη συγκομιδή ελιών
Παλαιστίνιοι χωρικοί, ακτιβιστές και αρκετοί δημοσιογράφοι έγιναν στόχος Ισραηλινών εποίκων κοντά σε φυλάκιο στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη, εν μέσω της περιόδου συγκομιδής των ελιών
Ο σύμβουλος ασφαλείας του Reuters, Γκραντ Μπόουντεν, βοηθά τον φωτογράφο του Reuters, Ρανίν Σαουάφτα, μετά από επίθεση ισραηλινών εποίκων