Πολιτική

54 “γαλάζιοι” βουλευτές στην Αχτσιόγλου: Κοροϊδεύεις χιλιάδες συνταξιούχους!

Σφοδρή επίθεση στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου από 54 βουλευτές της ΝΔ για ψέμματα κατ' εξακολούθηση σε χιλιάδες συνταξιούχους γα τις εκκρεμείς συντάξεις.

Οι βουλευτές της ΝΔ κατηγορούν την κ. Αχτσιόγλου ότι “εσκεμμένα δίνει την εντύπωση εύρυθμης λειτουργίας του ΕΦΚΑ”, και υποστηρίζουν ότι “στην πραγματικότητα επικρατεί κατάσταση πλήρους απορρύθμισης” σε σχέση με χιλιάδες συνταξιούχους.

“Το Υπουργείο Εργασίας εφαρμόζει μεθόδους τεχνητής απόκρυψης του πραγματικού ύψους των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, ενώ τα διαθέσιμα στοιχεία που αφορούν ειδικά στα πρώην ταμεία Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ καθώς και στο ΕΤΕΑΕΠ επιβεβαιώνουν τη σημαντική επιβράδυνση του ρυθμού έκδοσης οριστικών συντάξεων σε σχέση με το 2014”, τονίζουν οι βουλευτές της ΝΔ.

Ακόμα, υποστηρίζουν ότι “η Υπουργός και ο Υφυπουργός Εργασίας έχουν διαψευστεί απόλυτα σε όλες τις προηγούμενες προβλέψεις τους για την εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων” και κατηγορούν την κυβέρνηση “για την εγκατάλειψη του καινοτόμου συστήματος ΑΤΛΑΣ, που είχε παρουσιάσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τον Δεκέμβριο του 2014 και το οποίο περιελάμβανε το ασφαλιστικό ιστορικό εκατομμυρίων ασφαλισμένων για 21 έτη, προσφέροντας τη δυνατότητα αυτοματοποιημένης ηλεκτρονικής έκδοσης των συντάξεων”.

“Οι χιλιάδες δικαιούχοι σύνταξης που περιμένουν να λάβουν τη σύνταξή τους δεν επιτρέπεται να παραμένουν σε καθεστώς σύγχυσης και αγωνίας”, επισημαίνουν οι 54 ”γαλάζιοι” βουλευτές και συμπληρώνουν ότι “η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να εξαπατά κατ’ εξακολούθηση, με χρονοδιαγράμματα που διαρκώς διαψεύδονται”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης κατά Πολάκη για ξυλοδαρμό Αθανασόπουλου: Τέτοιες συμπεριφορές στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «ακόμα μία ημέρα στη δουλειά»
«Τα κοράκια των φαντς έχουν φτάσει τον κόσμο στα όρια του και θα δούμε άγρια πράγματα πλέον από την απόγνωση», έγραψε, ανάμεσα σε άλλα, ο Παύλος Πολάκης στο Facebook
Παύλος Μαρινάκης
Φάμελλος και Χαρίτσης ζητούν Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για τη Μέση Αναστολή – Κοινή επιστολή σε Μητσοτάκη και Τασούλα
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς επιμένουν στη θεσμική ενημέρωση και στη χάραξη «εθνικής γραμμής», χωρίς να ζητήσουν κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, όπως έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Χαρίτσης και Φάμελλος
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον διευθυντή του ΠΟΥ στην Ευρώπη: «Άλματα προόδου στη δημόσια υγεία της Ελλάδας»
Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν εκτενώς πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η χώρα μας για την προστασία της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, ειδικά ως προς την έκθεσή τους σε βλαβερό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
Κυριάκος Μητσοτάκης και Χανς Κλούγκε
Σωκράτης Φάμελλος: Η αποστολή δυνάμεων στην Κύπρο επιβεβαιώνει την ανάγκη για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί δέσμευση ότι η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο και κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «λειτουργεί ως ουρά των Τραμπ και Νετανιάχου»
Σωκράτης Φάμελλος