Κόσμος

Η Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου γιορτάζει και φωταγωγείται! [pics, video]

Η Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου, που θα γιορτάσει του χρόνου τα 600 χρόνια της, έγινε πόλη του φωτός χθες βράδυ σε μια εντυπωσιακή τελετή.

Χιλιάδες επισκέπτες απόλαυσαν την Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου εντυπωσιακά φωταγωγημένη καθώς μέσα σε μια μαγεία χρωμάτων και των λέιζερ που έσχιζαν τον ουρανό, οι χρυσές στέγες της αρχαίας πόλης φωταγωγήθηκαν με πρωτόγνωρα χρώματα, ενώ οι επισκέπτες περιηγούνταν μέσα στο σκοτάδι.

Το θέαμα αυτό στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου δεν θα είναι μόνιμο αλλά διοργανώθηκε με αφορμή της γιορτής των Φαναριών, η οποία είναι δυο εβδομάδες μετά την κινεζική Πρωτοχρονιά. Προς τιμήν της επετείου αυτής, εκατοντάδες κόκκινα φανάρια ήταν κρεμασμένα κατά μήκος των ατελείωτων επάλξεων που σχηματίζουν ένα ορθογώνιο διαστάσεων 960 μέτρων επί 750.

Beijing
photo Reuters
Beijing
photo Reuters
Beijing
photo Reuters

Το μουσείο για να περιορίσει τον αριθμό των τουριστών είχε διανείμει ηλεκτρονικά περίπου 3000 δωρεάν εισιτήρια για τη χθεσινή εντυπωσιακή βραδιά, τα οποία όπως μπορεί να καταλάβει κανείς ήταν σταγόνα στον ωκεανό για το Πεκίνο που αριθμεί πάνω από 21 εκατομμύρια κατοίκους.

Η ζήτηση για την Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου ήταν τόσο μεγάλη που τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν μέσα σε μερικά λεπτά και ο ιστότοπος του μουσείου μπλόκαρε και τέθηκε εκτός λειτουργίας. Στον ιστότοπο Xianyu, για την πώληση μεταχειρισμένων προϊόντων, εισιτήρια έφευγαν το απόγευμα της Τρίτης αντί 1.000 γουάν (130 ευρώ), ενώ ορισμένοι δεν δίσταζαν να τα διαθέσουν αντί 5.000 γουάν.

Beijing
photo Reuters
Beijing
photo Reuters

Η Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου οικοδομήθηκε μέσα σε 14 χρόνια και ολοκληρώθηκε το 1420. Εκεί διέμεναν οι αυτοκράτορες των Μινγκ και Τσινγκ, των τελευταίων δυναστειών της Κίνας, προτού ο Που Γιν, ένας τρίχρονος αυτοκράτορας ανατραπεί από την επανάσταση του 1911.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τρεις πυρηνικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του Φορντό – Το Ιράν απειλεί με αντίποινα
«Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τον πλανήτη», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social για τα αμερικανικά χτυπήματα στα πυρηνικά του Ιράν
Καπνός υψώνεται μετά από έκρηξη στην Τεχεράνη
Ο Ντόναλντ Τραμπ δημιούργησε κατάσταση win-win με το Ιράν και ετοιμάζεται να επιτεθεί μαζί με το Ισραήλ στην Τεχεράνη
Οι Ιρανοί δεν δείχνουν διατεθειμένοι να υποχωρήσουν αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμά τους και να αποδεχθούν τις προτάσεις ΗΠΑ και Ευρώπης για κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ
Ντόναλντ Τραμπ 3
Τραμπ και Ερντογάν προσπάθησαν να γίνει συνάντηση ΗΠΑ και Ιράν – Δεν βρέθηκε για να δώσει την έγκρισή του ο «εξαφανισμένος» Χαμενεΐ
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios, Ιρανοί αξιωματούχοι αναζήτησαν τον Χαμενεΐ για να πάρουν την έγκρισή του, αλλά δεν κατέστη δυνατό να τον βρουν, καθώς παραμένει κρυμμένος από φόβο μήπως δολοφονηθεί
Ερντογάν - Τραμπ 3