Πολιτική

Τσουκάτος: Επικαλέστηκε τον κώδικα εχεμύθειας! Δίωρη κατάθεση στους Εισαγγελείς διαφθοράς

Τον κώδικα εχεμύθειας για την χρηματοδότηση των κομμάτων, κατά πληροφορίες, επικαλέστηκε ο Θεόδωρος Τσουκάτος στην κατάθεση του, η οποία διήρκησε δύο ώρες, σήμερα, στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Ο κ. Τσουκάτος κλήθηκε με αφορμή όσα ανέφερε στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας περί χρηματοδότησης του ΠΑΣΟΚ με 16 δις δραχμές την προεκλογική περίοδο του 2000.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άλλοτε κραταιός άνδρας του ΠΑΣΟΚ κινήθηκε στην ίδια γραμμή με αυτή που χάραξε στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η οποία και προκάλεσε την εισαγγελική έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θεόδωρος Τσουκάτος κατηγορείται για δωροδοκία και συγκεκριμένα ότι έλαβε ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα τα οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο χρησιμοποίησε για να δωροδοκήσει στελέχη του ΟΤΕ ενόψει της υπογραφής της σύμβασης 8002.

Κατά πληροφορίες ο κ. Τσουκάτος επανέλαβε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημιτης, δεν είχε καμία σχέση με τα οικονομικά του κόμματος, ενώ όταν ρωτήθηκε για τις εταιρίες που επιχορήγησαν προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι υπάρχει κώδικας εχεμύθειας χωρίς να αποκαλύψει τα ονόματα των εταιριών αυτών.

Σχετικά με το που χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα φέρεται να υποστήριξε ότι δόθηκαν για τις προεκλογικές ανάγκες του κόμματος και ειδικότερα για τη χρηματοδότη ετεροδημοτών, φυλλάδια του κόμματος κλπ, ενώ διευκρίνισε ότι από τα 16 δις δραχμές που φέρεται να έλαβε το ΠΑΣΟΚ, τα 4,5 ήταν κρατική επιχορήγηση.

Επίσης, φέρεται να επέμεινε ότι από το 2008 -όταν άνοιξε η έρευνα για τα μαύρα ταμεία της Siemens- είχε αναφέρει σε εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές για τις ιδιωτικές χορηγίες των κομμάτων και τη συνήθη πρακτική που ακολουθείτο, χωρίς ωστόσο να κινηθεί οποιαδήποτε διαδικασία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 12
Έπεσαν οι υπογραφές για τα 157 χλμ. του ΒΟΑΚ - Μητσοτάκης: «Σπουδαία ημέρα για την Κρήτη, ας την υποδεχτούμε ενωμένοι»
Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα εγρήγορσης στους τοπικούς φορείς, με φόντο τα τροχαία δυστύχημα στην Κρήτη, προαναγγέλλοντας σημαντικές παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια στο νησί
Η στιγμή της υπογραφής στην εκδήλωση για τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη 28
Μέτρα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια ανακοινώνει η υπουργός Παιδείας: Οι «ποινές» σε «ταραχοποιούς» φοιτητές και σε πρυτανικές αρχές που δεν εφαρμόζουν τους νόμους
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει νέα μέτρα και να προβεί και σε βελτιώσεις σε νομοθετήματα που είχε φέρει ως σήμερα για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια
Αμφιθέατρο πανεπιστημίου
Μητσοτάκης για τον νέο Πάπα Λέοντα 14ο: «Η ηγεσία σας έρχεται σε μία εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις»
Στο μήνυμά του για τον 267ο Ποντίφικα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει, παράλληλα, την ανάγκη για ενότητα, συμπόνια και διάλογο μεταξύ λαών και θρησκειών
Κυριάκος Μητσοτάκης