Πολιτική

Μυστική συνάντηση Τσίπρα με τους 53! – Βάλτε πλάτη! Θέλω εκλογές το Φθινόπωρο!

Το παρασκήνιο της κλειστής κομματικής σύσκεψης που έγινε την περασμένη εβδομάδα. Τι ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους 53 και γιατί θέλει εκλογές τον Οκτώβριο. «Σταματήστε να μιλάτε για εκλογές τον Μάιο!», είπε στους συνεργάτες του ο Αλέξης Τσίπρας.

Μυστική συνάντηση έκανε ο πρωθυπουργός με τους «53» πριν από λίγες μέρες προκειμένου να συζητήσει μαζί τους το «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά καθώς και τον χρόνο που θα γίνουν οι εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα κλειστή κομματική σύσκεψη όπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των τάσεων και φυσικά των «53» προκειμένου να συζητήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τα μεγάλο θέμα της διεύρυνσης καθώς και το πότε θα πρέπει να στηθούν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας είπε στους συνομιλητές του ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει πολυφωνία  στο θέμα των εκλογών καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι το φθινόπωρο είναι ο κατάλληλος χρόνος για να στηθούν οι κάλπες.

[read4more]

Ο πρωθυπουργός ζήτησε μάλιστα από τους συνεργάτες του να σταματήσουν στον δημόσιο λόγο τους κάνουν λόγο για κάλπες τον Μάιο καθώς δημιουργούν σύγχυση και πρόβλημα στην κυβέρνηση, δεδομένου ότι ο ίδιος επιμένει να μιλά για την εξάντληση της τετραετίας.

Γιατί θέλει εκλογές τον Οκτώβριο ο Τσίπρας

Μάλιστα στην συζήτηση αναφέρθηκαν και οι λόγοι για τους οποίους  ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του θεωρούν ότι είναι καλύτερα οι εκλογές να γίνουν το φθινόπωρο. Όπως ειπώθηκε τα θετικά μέτρα θα έχουν αποδώσει, η χώρα θα έχει βγει και πάλι στις αγορές, η ανεργία θα έχει πέσει άλλες 2 μονάδες, η Ελλάδα θα έχει πάρει ακόμα δυο δόσεις για την μείωση του χρέους, θα υπάρχει καλό κλίμα λόγο της αύξησης του τουρισμού ενώ η κυβέρνηση θα έχει  απομακρυνθεί από την συμφωνία των Πρεσπών.

Με βάση λοιπόν αυτές τις παραμέτρους το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται να κάνει τον προγραμματισμό του για εκλογές το φθινόπωρο, ενώ παράλληλα επιθυμεί να ρίξει το βάρος του στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στην συνάντηση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε ακόμα και την επιλογή των προσώπων που θα μπουν στα ψηφοδέλτια καθώς και την μορφή που θα έχει η συνεργασία με τα στελέχη της Κεντροαριστεράς.

Εκεί ξεκαθαρίστηκε μάλιστα ότι πλέον η Κουμουνδούρου δεν θα μιλά για διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά για συνεργασία με στελέχη της Κεντροαριστεράς πάνω σε μια προγραμματική σύγκλιση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνητικές πηγές για Νίκο Ανδρουλάκη: Για ακόμη μία φορά επέλεξε την οδό της στείρας αντιπολίτευσης, χωρίς επιχειρήματα
Οι επικείμενες εκλογές το 2027 παραμένουν η επίσημη απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στις συχνές αναφορές για άμεση αλλαγή κυβέρνησης, τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές
Μέγαρο Μαξίμου 2
Κώστας Τσουκαλάς: Η Ελλάδα δεν πρέπει να βρίσκεται στην ουρά των εξελίξεων που επιβάλλει η εξωτερική πολιτική της ΝΔ
Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι οι δράσεις της Ελλάδας σε κρίσιμα ζητήματα διεθνούς διπλωματίας μοιάζουν να περιορίζονται, ενώ η Τουρκία προβάλλει ενισχυμένη
Κώστας Τσουκαλάς
Αλεξάνδρα Σδούκου: «Δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα» – Η ΝΔ καλεί το ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση για τις δηλώσεις Απατζίδη περί τουρκολιβυκού μνημονίου
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει αν η θέση της κας Απατζίδη αποτελεί επίσημη γραμμή του κόμματος
Αλεξάνδρα Σδούκου 4
Νίκος Ανδρουλάκης: Η διαχείριση του ΟΠΕΚΕΠΕ και η ψηφοφορία για την προανακριτική αποκαλύπτουν την πολιτική κρίση της κυβέρνησης
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με άρθρο του στην ΕΦΣΥΝ, καταγγέλλει ότι το Μαξίμου έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας και προχωρά σε μεθόδους απονομιμοποίησης των θεσμών
Νίκος Ανδρουλάκης 2