Ελλάδα

Κατατέθηκε τροπολογία για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ!

Κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 06.03.2019, στην Βουλή, η τροπολογία για την επανάληψη της διαδικασίας ολοκλήρωσης της αποεπένδυσης της ΔΕΗ.

Την προκήρυξη επαναληπτικής διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας της ΔΕΗ, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή μετά την κήρυξη ως άγονου του διαγωνισμού που προηγήθηκε.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της τροπολογίας για την ΔΕΗ:

– Ο διαγωνισμός θα επαναπροκηρυχθεί από τη ΔΕΗ υπό την εποπτεία του ελληνικού Δημοσίου. Η ΔEΗ θα απευθύνει δημόσια πρόσκληση με την οποία θα προσκαλούνται εντός επτά ημερών οι υποψήφιοι επενδυτές, τόσο εκείνοι που συμμετείχαν στην προηγούμενη διαδικασία, όσο και όποιοι άλλοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

– Οι συμβάσεις για την πώληση των μονάδων θα κατατεθούν στη Βουλή για κύρωση.

– Η ΔΕΗ μπορεί να ορίσει εκτιμητή, ο οποίος θα λάβει υπόψη του αντίστοιχες εμπορικές συναλλαγές στην ευρωπαϊκή αγορά και τα αποτελέσματα του προηγούμενου διαγωνισμού.

– Απαγορεύεται η μείωση μισθών των εργαζομένων που μεταφέρονται στις νέες εταιρείες, σε σχέση με τις υφιστάμενες αποδοχές του τελευταίου 12μήνου.

Με την ίδια τροπολογία λαμβάνονται μέτρα για τη διευκόλυνση εγκατάστασης μονάδων ηλεκτροπαραγωγής στην Κρήτη από τη ΔEΗ ως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 για τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας του νησιού, μέχρι να τεθεί σε λειτουργία η διασύνδεση μέσω Πελοποννήσου.

Δείτε ολόκληρη την τροπολογία

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/03/tropologia_deh_063.pdf”]

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σχεδόν αγκαλιασμένοι εντοπίστηκαν οι τέσσερις νεκροί ορειβάτες στα Βαρδούσια όρη - Δεν είχαν χρόνο να αντιδράσουν από τη χιονοστιβάδα
Τα τέσσερα άτομα αγνοούνταν από το πρωί της ημέρας των Χριστουγέννων, καθώς είχαν ξεκινήσει από το χωριό Αθανάσιος Διάκος με προορισμό την κορυφή Κόρακας, αλλά όλα δείχνουν ότι έπεσαν σε χιονοθύελλα η οποία στάθηκε μοιραία για τη ζωή τους
χιόνια
Έμπειρος ορειβάτης από την Ηλεία μεταξύ των τεσσάρων νεκρών από τη χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια Όρη – Τελευταία στιγμή δεν πήγε μαζί τους και πέμπτος
Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις κράτησαν μακριά από το βουνό τον 5ο της παρέας και σώθηκε - Ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές ότι οι φίλοι του αγνοούνται - Η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου
ΦΩΤΟ tempo24.news 8
Για εμπρησμό από αμέλεια κατηγορείται η μητέρα του 7χρονου που πέθανε από φωτιά στο σπίτι της οικογένειας στη Ροδόπη
Ο έξι ετών αδελφός του επτάχρονου και ο πατέρας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - Η ξυλόσομπα που βρισκόταν στο δωμάτιο φέρεται να στάθηκε αιτία για τη μοιραία πυρκαγιά
Φωτιά σε σπίτι στη Ροδόπη