Χωρίς κατηγορία

Η ιστορική “μπλόφα” του Χίτλερ στη Ρηνανία και το “πάσο” Γαλλίας και Βρετανίας

Μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, οι συμμαχικές δυνάμεις κατέλαβαν την Ρηνανία σε όλη την ανατολική όχθη του Ρήνου.

Σύμφωνα με τους όρους της Συνθήκης των Βερσαλλιών του 1919 ορίζονταν τρεις ζώνες κατοχής, οι οποίες επρόκειτο να εκκενωθούν από τα Συμμαχικά στρατεύματα και να διαρκέσει μέχρι το 1935.

Ωστόσο, ο Χίτλερ, το 1936 αποφάσισε να κάνει μια “ιστορική” μπλόφα, όταν σαν σήμερα 7 Μαρτίου 1936, παραβιάζει τη Συνθήκη και καταλαμβάνει τη Ρηνανία με στρατιωτικές δυνάμεις, φοβούμενος την σφοδρή αντίδραση Γαλλίας και Βρετανών, οι οποίοι εν τέλει όταν…αντέδρασαν ο ηγέτης των Ναζί μάλλον δεν πίστευε στα αυτιά του.

Διαβάστε αναλυτικά στο OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποιεί την Ευρώπη: «Η Ρωσία θα κινηθεί κατά των κρατών που θα κατασχέσουν τα περιουσιακά στοιχεία της»
Η Ρωσία δηλώνει ότι η όποια κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων ισοδυναμεί με κλοπή και θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στα ομόλογα και τα νομίσματα των ΗΠΑ και της Ευρώπης
Ντμίτρι Μεντβέντεφ 1
Βασίλης Καλογήρου: Η σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του – «Σου έκοψαν το δάχτυλο εν ζωή, χέρια σου στερήσαν το οξυγόνο»
«Έφυγες προς τον αγαπημένο σου Χριστό, πετώντας με φτερά αγγέλου. Αλλά ακόμη και ο ήχος του φτερουγίσματος τους, κάποιους, λίγους ευτυχώς, και αυτός τους ενοχλεί», έγραψε η μητέρα του, Σοφία Καλογήρου
Βασίλης Καλογήρου 4
Μπλόκα και σαρωτικοί έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία της Αθήνας: Έπεσαν με το «καλημέρα» πρόστιμα εκατοντάδων ευρώ
Zώνες ασφαλείας, ελαστικά, ΚΤΕΟ, έγγραφα του οδηγού, ταχογράφο αλλά και αυτοκόλλητα με ειδική σήμανση, μεταξύ αυτών που ελέγχουν τα στελέχη της Τροχαίας
Σχολικό λεωφορείο
3