Χωρίς κατηγορία

Η ιστορική “μπλόφα” του Χίτλερ στη Ρηνανία και το “πάσο” Γαλλίας και Βρετανίας

Μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, οι συμμαχικές δυνάμεις κατέλαβαν την Ρηνανία σε όλη την ανατολική όχθη του Ρήνου.

Σύμφωνα με τους όρους της Συνθήκης των Βερσαλλιών του 1919 ορίζονταν τρεις ζώνες κατοχής, οι οποίες επρόκειτο να εκκενωθούν από τα Συμμαχικά στρατεύματα και να διαρκέσει μέχρι το 1935.

Ωστόσο, ο Χίτλερ, το 1936 αποφάσισε να κάνει μια “ιστορική” μπλόφα, όταν σαν σήμερα 7 Μαρτίου 1936, παραβιάζει τη Συνθήκη και καταλαμβάνει τη Ρηνανία με στρατιωτικές δυνάμεις, φοβούμενος την σφοδρή αντίδραση Γαλλίας και Βρετανών, οι οποίοι εν τέλει όταν…αντέδρασαν ο ηγέτης των Ναζί μάλλον δεν πίστευε στα αυτιά του.

Διαβάστε αναλυτικά στο OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Σε ένα χρόνο έτοιμη η νέα Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας για ογκολογικούς ασθενείς του Λαϊκού
«Σε ένα χρόνο από σήμερα, με την βοήθεια του Θεού, θα κάνουμε τα εγκαίνια και θα δώσουμε την αξιοπρέπεια που τους αξίζει στους ασθενείς μας που σήμερα ταλαιπωρούνται στην Σεβαστουπόλεως»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Μάριο Θεμιστοκλέους στην έναρξη εργασιών κατασκευής της νέας κλινικής για ογκολογικούς ασθενείς
Ο Αύγουστος Κορτώ για τη διπολική διαταραχή: Εύχομαι η χώρα να μορφώσει τους ανθρώπους ώστε να μη νομίζουν ότι είμαστε τρελοί
«Από τότε που διαγνώστηκα, μελετώ τη διπολική διαταραχή με τρομερό ενδιαφέρον - είναι κομμάτι του εαυτού μου», εξομολογήθηκε ο γνωστός συγγραφέας
Αύγουστος Κορτώ
Συγχαρητήρια από τον ΠτΔ Κωνσταντίνο Τσαούλα στην χάλκινη εθνική ομάδα πόλο - «Χάρισαν χαρά και περηφάνεια σε όλους»
«Οι διεθνείς μας, με το ασίγαστο πνεύμα αγωνιστικότητας που τους διακρίνει, κατέκτησαν το μοναδικό μετάλλιο σε κορυφαία διοργάνωση που έλειπε από τη μεγάλη συλλογή του ελληνικού πόλο»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Νικήτας Κακλαμάνης
Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Μινεάπολη από πράκτορα ICE - Τραυματίστηκε στο πόδι μετανάστης από τη Βενεζουέλα
Στο νοσοκομείο ο τραυματίας αλλά και ο πράκτορας καθώς δέχθηκε επίθεση από κατοίκους της περιοχής - «Το έκανε από άμυνα», υποστηρίζει το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας
Επεισόδια