Κόσμος

ISIS: Επίσημος ο “θάνατός” του με στυλ… αμερικανικό!

Ο ISIS έχει εξουδετερωθεί σε ποσοστό 100% από την Συρία. Αυτή είναι η επίσημη ενημέρωση του Λευκού Οίκου για την οργάνωση φανατικών ισλαμιστών που έχει σκορπίσει τον θάνατο σε όλο τον κόσμο. Τα... trailer που έδινε εδώ και δύο ημέρες ο Τραμπ και η ενημέρωση μέσα στο Air Force One. ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι πληροφορίες ήταν γνωστές από χθες, Πέμπτη 21.03.2019. Το Fox News ενημέρωνε με ζωντανή ανταπόκριση από την πόλη Baghouz, το τελευταίο “προπύργιο” των τζιχαντιστών του ISIS στην Συρία, πως είχε πια απελευθερωθεί.

Το οριστικό τέλος του ISIS

Βεβαίως και ο ίδιος ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, είχε φροντίσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα να… προϊδεάζει τον κόσμο για την τελική ήττα της οργάνωσης που έχει βάλει την υπογραφή της σε αναρίθμητα τρομοκρατικά “χτυπήματα”, με πολλές εκατοντάδες θύματα.

[read4more]

Ωστόσο είναι πια επίσημο. Το επιβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος, που τονίζει πως όλα τα εδάφη στην Συρία που ήταν υπό τον έλεγχο του ISIS έχουν απελευθερωθεί σε ποσοστό 100%.

Την ενημέρωση έκανε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς και μάλιστα μέσα από το Air Force One, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η ίδια τόνισε πως ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ενημερώθηκε για τις εξελίξεις από τον υπουργό Άμυνας, Patrick Shanahan.

Η Σάρα Σάντερς έδειξε, μάλιστα, στους δημοσιογράφους έναν χάρτη του Ιράκ και της Συρίας, που έδειχνε πως ο ISIS δεν ελέγχει πια καμία περιοχή στις χώρες αυτές.

Με πληροφορίες από: nytimes.com / apnews.com
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Pfizergate: Το ευρωδικαστήριο ακύρωσε την απόφαση της Κομισιόν να μην δώσει στη δημοσιότητα τα SMS φον ντερ Λάιεν – Μπουρλά για τα εμβόλια της COVID-19
Το δικαστήριο της ΕΕ αποφάνθηκε ότι ακυρώνεται η απόφαση της Κομισιόν που αρνήθηκε να παράσχει σε δημοσιογράφο της εφημερίδας New York Times πρόσβαση στα γραπτά μηνύματα που ανταλλάχθηκαν μεταξύ της φον ντερ Λάιεν και του Μπουρλά
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά 2