Κόσμος

Ο Μαδούρο κατηγορεί Γκουαϊδό για συνωμοσία δολοφονίας του! Τον απειλεί με φυλάκιση

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε το Σάββατο τον αντίπαλό του Χουάν Γκουαϊδό για συνομωσία δολοφονίας του και απείλησε να τον στείλει στη φυλακή.

«Μόλις αποτρέψαμε μια σκευωρία της διαβολικής μαριονέτας, που ο ίδιος σχεδίασε, για να με δολοφονήσουν», είπε ο Μαδούρο μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές του που συγκεντρώθηκαν στο Καράκας.

«Δεν θα φοβηθούμε να στείλουμε αυτούς τους εγκληματίες στην φυλακή», πρόσθεσε, αποκαλώντας το κόμμα του Γκουαϊδό, Λαϊκή Βούληση (VP) μια «τρομοκρατική οργάνωση».

Ενώ η κρίση στην Βενεζουέλα εισέρχεται στον τρίτο μήνα της έπειτα από την αυτοανακήρυξη την 23η Ιανουαρίου του ηγέτη της αντιπολίτευσης σε πρόεδρο της χώρας και την άμεση αναγνώρισή του από περίπου 50 χώρες, οι δύο αντίπαλοι «πρόεδροι» κάλεσαν εκ νέου σε συγκεντρώσεις χθες τους υποστηρικτές τους στο Καράκας «ενάντια στην τρομοκρατία», για τον Μαδούρο στην Μπαρθελόνα (βορειο-ανατολικά) ενώ ο Γκουαϊδό πραγματοποιεί περιοδεία σε όλη τη χώρα με τελικό προορισμό την «ανάκτηση» του Μιραφλόρες, του προεδρικού παλατιού όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τελευταίο επεισόδιο στην χειρότερη πολιτική και οικονομική κρίση που βιώνει η λατινοαμερικανική χώρα στην πρόσφατη ιστορία της, ήταν η σύλληψη την Πέμπτη από τις βενεζουελανές υπηρεσίες πληροφοριών του Ρομπέρτο Μαρέρο, επιτελάρχη του Γκουαϊδό με την κατηγορία ανάμιξής του σε «τρομοκρατικές επιχειρήσεις» οι οποίες σύμφωνα με το Καράκας, χρηματοδοτούνται από κρατικούς πόρους που έχουν παγώσει από τις αμερικανικές κυρώσεις.

Ο υπουργός Πληροφοριών Χόρχε Ροντρίγκες δήλωσε στην τηλεόραση ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι «δολοφόνοι» στρατολογήθηκαν στο Ελ Σαλβαδόρ, στην Γουατεμάλα και στις Ονδούρες μέσω «τεράστιων χρηματικών ποσών» και εστάλησαν στην γειτονική Κολομβία για να διαπράξουν «επιλεκτικές δολοφονίες» και «σαμποτάζ» σε κρατικές υπηρεσίες της Βενεζουέλας.

«Οι συνομιλίες μεταξύ του Γκουαϊδό και του Μαρέρο αποδεικνύουν ότι ένα δισεκατομμύριο δολάριο χρησιμοποιήθηκαν για να πληρωθούν οι εγκληματίες», τόνισε ο Ροντρίγκες.

«Συνεχίζουμε στους δρόμους (…) συνεχίζουμε την μάχη», είπε νωρίτερα ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Γκουαϊδό με tweet του, αναρτώντας βίντεο που τον εμφανίζει να χαιρετίζει υποστηρικτές του.

Την ίδια στιγμή, η οικονομία της Βενεζουέλας βυθίζεται ακόμη περισσότερο. Από τις 28 Απριλίου η Ουάσινγκτον σκοπεύει να επιβάλει εμπάργκο στις εξαγωγές αργού πετρελαίου από τη Βενεζουέλα που αποτελούν το 96% του κρατικού προϋπολογισμού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συναγερμός στις ΗΠΑ για το «ασιατικό σκουλήκι-άλτη»: Πολλαπλασιάζεται μόνο του, απειλεί οικοσυστήματα και δεν καταστρέφεται
Έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη μέθοδο άμυνας, αν κάποιος τα πιάσει από την ουρά, μπορούν να την αποκόψουν κερδίζοντας έτσι χρόνο για να διαφύγουν
Σκουλήκια
Ο Πρίγκιπας Χάρι αιφνιδίως στην Ουκρανία: Θα συμμετάσχει στο Φόρουμ Ασφαλείας – Έκκληση να μην ξεχαστεί ο πόλεμος
Αναμένεται να επισκεφθεί τη φιλανθρωπική οργάνωση για την εξουδετέρωση ναρκών HALO Trust, την οποία υποστήριζε η αείμνηστη μητέρα του, η πριγκίπισσα Νταϊάνα
Πρίγκιπας Χάρι
Οι Ρώσοι κροίσοι έγιναν πλουσιότεροι κατά 11% μέσα σ’ ένα χρόνο παρά τον πόλεμο και τις κυρώσεις
Το Forbes κατατάσσει τον Αλεξέι Μορντάσοφ, γενικό διευθυντή της επενδυτικής εταιρείας Seergroup, ως τον πλουσιότερο δισεκατομμυριούχο της Ρωσίας, με περιουσία 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων
iStock