Πολιτική

Τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ παρουσιάζει ο Μητσοτάκης – Πού υπερέχει το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο

Πανηγυρικό τόνο στην παρουσίαση των 42 υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΔ θα δώσει απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 6 το απόγευμα στον «Ελληνικό Κόσμο» και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να τονίσει πως το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός του υπερέχει ποιοτικά έναντι αυτού του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έχει διαμορφωθεί – όπως λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση – με μοναδικό γνώμονα την αναγνωρισιμότητα των υποψηφίων και την ανάγκη να διατηρηθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες, αλλά και οι «διευθετήσεις», φωτογραφίζοντας σ’ αυτήν την περίπτωση ευκρινώς την Έλενα Κουντουρά και τον Σπύρο Δανέλλη.

Όπως λένε στην οδό Πειραιώς, πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο που συμβολίζει την ενότητα του κεντροδεξιού χώρου, την ανανέωση – ηλικιακή και στελεχιακή – και την επαγγελματική αναγνώριση και καταξίωση των υποψηφίων, ενώ έχει «ευρωπαϊκά» χαρακτηριστικά, με την έννοια πως οι 42 υποψήφιοι ταιριάζουν απόλυτα στο προφίλ του ευρωβουλευτή και του πολιτικού που μπορεί ν’ αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των Βρυξελλών. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι πλην των νυν ευρωβουλευτών που είναι εκ νέου υποψήφιοι και των εν ενεργεία βουλευτών που δοκιμάζουν την τύχη τους στην Ευρωβουλή, σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι διεκδικούν για πρώτη φορά την ψήφο των πολιτών.

Τα στοιχεία αυτά για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι πάντως αυτά που θ’ αποτελέσουν οδηγό για τις «γαλάζιες» λίστες και στις εθνικές εκλογές, ανεξαρτήτως του χρόνου διεξαγωγής τους. Ούτως ή άλλως, αυτό που λένε στην οδό Πειραιώς είναι πως ακόμη κι αν ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσει να προχωρήσει σε εκλογές το Μάιο, στη ΝΔ είναι έτοιμοι να δώσουν τη μεγάλη μάχη.

Παρά το γεγονός, μάλιστα, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται μεγάλη συζήτηση – κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – για την υποψηφιότητα π.χ. του Δημήτρη Καιρίδη, όσα είπε στον τηλεοπτικό αέρα του Σκάι ο Γιώργος Αυτιάς για το πώς «κόπηκε» η υποψηφιότητά του ή ακόμη και τη συνέντευξη του Άρη Σπηλιωτόπουλου στη «Νέα Σελίδα» για τις επιλογές στις λίστες της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του δεν κάνουν πίσω στις επιλογές τους. Αντιθέτως, υπενθυμίζουν το φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ με τη Μυρσίνη Λοΐζου, τις αντιδράσεις για τη συνάντηση Κουρουμπλή-Αμβρόσιου, αλλά και την αμφιλεγόμενη υποψηφιότητα του Πάνου Λάμπρου, ο οποίος στο παρελθόν έχει υπάρξει υμνητής της τρομοκρατίας, όπως λένε στη ΝΔ (σ.σ.: μεταξύ άλλων, κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη της «17 Νοέμβρη»).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν δέχομαι μια τραγωδία να γίνεται reality show και πεδίο στείρας κομματικής αντιπαράθεσης
«Δεν δέχομαι μια τραγωδία να γίνεται reality show, μία τραγωδία να γίνεται πεδίο στείρας κομματικής αντιπαράθεσης για να βγάλει την ουρά της έξω η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη»
Ο Νίκος Ανδρουλακης
Σαμαράς: Το ενδεχόμενο νέου κόμματος, η σκληρή επίθεση στον Μητσοτάκη, το «ουδέν σχόλιο» από Μαξίμου και οι «γαλάζιοι» ψίθυροι
Απάντησε και στις αιχμές που είχε αφήσει εναντίον του ο κ. Μητσοτάκης όταν είχε μιλήσει για «πατριώτες της φακής και του καναπέ», σημειώνοντας ότι «αυτά είναι όλα δείγματα αλαζονείας και θεσμικής απρέπειας»
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ 68
Ο Αντώνης Σαμαράς μιλά για πρώτη φορά δημόσια μετά τον θάνατο της κόρης του: «Ευχαρίστησα τον Θεό για τα 34 χρόνια που είχαμε τη Λένα μας»
«Η απώλεια της Λένας είναι μια κατάσταση βιωματική που με φέρνει ακόμη πιο κοντά σε αυτούς τους γονείς» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός για τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών
Αντώνης Σαμαράς και Λένα Σαμαρά
Ο Αντώνης Σαμαράς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη δημιουργία νέου κόμματος - Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Όταν λάβω τις αποφάσεις μου, όποιες κι αν είναι αυτές, θα τις εξηγήσω καθαρά και ξάστερα στον ελληνικό λαό», είπε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς
Αντώνης Σαμαράς
371