Ελλάδα

Αποχώρησαν από την πλατεία Συντάγματος οι πρόσφυγες και οι μετανάστες [pics]

Με δάκρυα στα μάτια αποχώρησαν από την πλατεία Συντάγματος οι πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν κατασκηνώσει εκεί τις τελευταίες ημέρες.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν βγει καταφύγιο στην πλατεία Συντάγματος έφυγαν με την συγκίνησή τους να είναι έκδηλη. Είχαν βρει εκεί καταφύγιο ύστερα από την εκκένωση του κτηρίου στο οποίο είχαν βρει στέγη στα Εξάρχεια.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες διανυκτέρευσαν χθες το βράδυ στο Σύνταγμα και αρχικά αρνούνταν να φύγουν αν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά τους. Αρχικά τους προτάθηκε να μεταφερθούν στον Ελαιώνα, συμφώνησαν, αλλά μετά ζήτησαν να δουν τις εγκαταστάσεις. Τότε άρχισαν εκ νέου διαπραγματεύσεις με τους περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες να πείθονται τελικά να εγκαταλείψουν το Σύνταγμα.

Μια μικρή ομάδα προσφύγων, περίπου 15 άτομα, αρνήθηκαν να μπουν στα πούλμαν αλλά δέχτηκε να φύγει από την περιοχή.

Νωρίτερα είχε εκδώσει ανακοίνωση το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής η οποία μεταξύ των άλλων ανέφερε. «Οι περίπου 60 πολίτες τρίτων χωρών που έχουν κατασκηνώσει σε μέρος της πλατείας Συντάγματος, βρίσκονται εκεί ύστερα από επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με τον ΔΟΜ, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το ζήτημα, έχει προτείνει στους ανθρώπους αυτούς να μεταφερθούν σε διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους που ήταν σε καταλήψεις».
metanastes

metanastes

metanastes

metanastes

metanastes

metanastes

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Άνοιξαν ξανά τα χειρουργεία στο «Ελπίς» – Κανένα τεχνικό πρόβλημα μετά την καταγγελία εργαζομένων
Σε όσους εκτέθηκαν στην ακτινοβολία έχει δοθεί τριήμερη αγωγή με κολλύρια και αλοιφές, καθώς τα συμπτώματα που έχουν εκδηλώσει είναι μέχρι στιγμής ελαφρύς κνησμός και φωτοευαισθησία
Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ»
«Η Εισαγγελία Αιτωλοακαρνανίας έδρασε χωρίς καθυστέρηση» λένε εισαγγελικές πηγές για τη δολοφονία του 95χρονου από τον 67χρονο στο Χαλκιόπουλο Αμφιλοχίας
Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, στις καταθέσεις τους τα δύο παιδιά του δράστη είχαν κατηγορηματικά αποκλείσει ότι ο αδελφός τους κακοποιούσε τον πατέρα τους
Περιπολικό έξω από το σπίτι όπου ο 67χρονος πρώην αστυνομικός ομολόγησε ότι σκότωσε τον 95χρονο πατέρα του 6