Κόσμος

Παναγία των Παρισίων: Οι εργάτες κάπνιζαν παρά την απαγόρευση

Η επιχείρηση, που είχε στήσει τη σκαλωσιά γύρω από το βέλος της Παναγίας των Παρισίων, παραδέχθηκε σήμερα και εξέφρασε τη «λύπη» της για το γεγονός ότι ορισμένοι από τους εργάτες της παραβίασαν την απαγόρευση καπνίσματος στο εργοτάξιο αυτό, όμως «απέκλεισε» το ενδεχόμενο το γεγονός αυτό να έχει οποιαδήποτε σχέση με την πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό.

«Πράγματι υπάρχουν συνάδελφοι που κατα καιρούς παραβίαζαν αυτή την απαγόρευση και εκφράζουμε τη λύπη μας γι’ αυτό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της επιχείρησης Le Bras Freres Μαρκ Εσκεναζί, διαβεβαιώνοντας πάντως πως «σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί μια κακοσβησμένη γόπα να είναι η αιτία της πυρκαγιάς στην Παναγία των Παρισίων».

Αυτοί «οι συνάδελφοι παραδέχθηκαν ενώπιον των αστυνομικών πως συνέβαινε να καπνίσουν», διευκρίνισε. Ο εκπρόσωπος αντέδρασε με τις δηλώσεις αυτές σε σημερινό δημοσίευμα της εβδομαδιαίας σατιρικής εφημερίδας Le Canard enchaine, σύμφωνα με το οποίο οι ερευνητές βρήκαν στον τόπο της πυρκαγιάς επτά γόπες τσιγάρων.

«Υπήρχε πράγματι απαγόρευση να καπνίζει κανείς πάνω στη σκαλωσιά», συνέχισε ο Μαρκ Εσκεναζί. Όμως μολονότι «η απαγόρευση αυτή γινόταν λίγο πολύ σεβαστή (…) ήταν λίγο περίπλοκο να κατέβει κανείς επειδή ήταν χρονοβόρο».

“Δεν οφείλεται σε αυτό η πυρκαγιά”

Εντούτοις είναι «εκτός συζήτησης» η πυρκαγιά να οφείλεται στην αμέλεια αυτή, επέμεινε, προσθέτοντας πως «αν κάποιος έχει δοκιμάσει να ανάψει ένα τζάκι, ξέρει πως δεν θα συμβούν πολλά πράγματα αν βάλει μια γόπα πάνω σ’ ένα κούτσουρο βελανιδιάς».

Αναφερόμενος εξάλλου στο σενάριο να προκλήθηκε η πυρκαγιά από τα ηλεκτρικά μοτέρ των ανελκυστήρων της σκαλωσιάς, ο Μαρκ Εσκεναζί διαβεβαίωσε πως τα μοτέρ αυτά «δεν δημιουργούσαν κανένα πρόβλημα».[read4more]

«Σε κάθε περίπτωση βρίσκονται μακριά από το βέλος ενώ αυτό που έχει διαπιστωθεί είναι ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε στο εσωτερικό του κτιρίου», δήλωσε προσθέτοντας πως «σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί (οι ανελκυστήρες) να ευθύνονται για την πυρκαγιά».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρεις νεκροί από ανατροπή σκάφους στο Σαν Ντιέγκο - Δύο παιδιά ήταν μεταξύ των επιβατών
Η Aμερικανική ακτοφυλακή δήλωσε σε ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό εννέα ανθρώπων που αγνοούνται στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Ντελ Μαρ
Μέλη των μέσων ενημέρωσης φωτογραφίζουν το πλοιάριο που εμπλέκεται στη θανατηφόρα ανατροπή του σκάφους Panga στα ανοικτά της παραλίας Torrey Pines State Beach, αφού σύρθηκε βόρεια από το σημείο όπου το σκάφος βγήκε στην ακτή στο Del Mar της Καλιφόρνιας
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας
Οι Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ