Πολιτική

Μάτι: Οργισμένος Καμίνης! “Αντί να ζητήσουν συγγνώμη…”

«Αντί να παραιτηθούν, όχι μόνο αποσιώπησαν αλλά έστησαν την πιο καλοστημένη τραγωδία με κορυφαίο τραγωδό τον ίδιο τον πρωθυπουργό», δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης για τις αποκαλύψεις σχετικά με τη τραγωδία στο Μάτι.

Με σκληρή γλώσσα ο Γιώργος Καμίνης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, επέκρινε την κυβέρνηση για τις ευθύνες της στη τραγική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο κ. Καμίνης ανέφερε σε δήλωσή του πως «τα γεγονότα που παρακολουθήσαμε, στο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ, μας έφεραν ξανά αντιμέτωπους με μία αλήθεια σκληρή, τραγική, που δεν επιτρέπει σε κανέναν από εμάς να κλείσουμε τα μάτια».

Ο Καμίνης και οι ευθύνες για το Μάτι

Τόνισε πως πέρα από τις ποινικές, νομικές ή άλλες ευθύνες που μπορεί να υπάρχουν, «είναι πρωτίστως οι πολιτικές ευθύνες, αυτές δηλαδή που αν τις αναλάβεις, σε κάνουν να ξεχωρίζεις από τους ανήθικους, τους υποκριτές, τους ανεύθυνους, τους καρεκλοκένταυρους.

[read4more]

Αυτές τις ευθύνες που δεν ανέλαβε ούτε ένας από τους ανθρώπους που είχαν την υποχρέωση, αφού σίγουρα δεν είχαν την ευθιξία, να το κάνουν».

«Τουναντίον, αυτοί οι άνθρωποι αντί να ζητήσουν συγγνώμη, αντί να παραιτηθούν, όχι μόνο αποσιώπησαν αλλά έστησαν την πιο καλοστημένη τραγωδία με κορυφαίο τραγωδό τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ενώ την ίδια τη στιγμή έκρυβαν ότι υπήρχαν νεκροί, δημιουργούσαν εμπρηστές – φαντάσματα και σε πολλές περιπτώσεις τα έβαζαν και με τους ίδιους τους πυρόπληκτους», υποστήριξε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και μέλος του πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.

Για τον πρωθυπουργό είπε ότι έπαιξε «ένα ακόμα επικοινωνιακό χαρτί, προχώρησε και σε εξαγγελίες με κορυφαία την κατεδάφιση των αυθαιρέτων που σήμερα νομιμοποιεί.

Για να τελειώνουμε, η χώρα έχει αντιμετωπίσει ξανά ανεπάρκεια κυβερνητικών παραγόντων, αλλά πότε ξανά θύματα, δεν έχουν κατηγορηθεί ως υπαίτιοι της καταστροφής, και μάλιστα από κυβερνητικά χείλη».

Ο Γιώργος Καμίνης κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Τα διαδραματισθέντα στο Μάτι δείχνει κάτι που σκεφτόμασταν όλοι, κανείς δεν ήθελε να το πιστέψει. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ο τρόπος που έχει επιλέξει να πολιτευτεί και αυτά είναι τα όρια του θράσους και του κυνισμού του, που ξεπερνούν τα ανθρώπινα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 34
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 7
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 221