Κόσμος

Συρία: Εννιά άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς

Εννέα άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, σκοτώθηκαν χθες στη Συρία από αεροπορικούς βομβαρδισμούς του συριακού καθεστώτος και του ρωσικού στρατού.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ περισσότερες από 100 επιδρομές εξαπολύθηκαν από τη συριακή και τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία σε περιοχές των επαρχιών Ιντλίμπ, Χάμα και Χαλέπι στη Συρία , σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), προσθέτοντας πως συριακά ελικόπτερα έριξαν επίσης δεκάδες βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά σε αυτές τις περιοχές.

Τουλάχιστον εννέα άμαχοι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, τρεις γυναίκες και ένα μέλος των σωστικών συνεργείων από τα Λεύκα Κράνη, τη λεγόμενη πολιτική άμυνα που δρα σε περιοχές που ελέγχουν αντάρτες στη Συρία, έχασαν τη ζωή τους στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χάμα.

Ο διασώστης σκοτώθηκε βοηθώντας τραυματίες στην νότια Ιντλίμπ μετά από βομβιστική επίθεση, είπε στο twitter ο επικεφαλής των Λευκών Κρανών, Ραϊντ Σαλέχ.Σύμφωνα με το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, οι δυνάμεις του καθεστώτος άνοιξαν πυρ εναντίον «τρομοκρατικών ομάδων».

Τζιχαντιστές της Χαγιάτ Ταχρίρ Ας Σαμ (ΧΤΣ) ελέγχουν μεγάλο μέρος της βορειοδυτικής επαρχίας Ιντλίμπ, καθώς και περιοχές στο Χαλέπι και στη Χάμα. Η Δαμασκός έχει εντείνει τους τελευταίους μήνες τους βομβαρδισμούς σε αυτές τις περιοχές.

Στην Ιντλίμπ τέθηκε σε εφαρμογή συμφωνία που διαπραγματεύθηκαν η Μόσχα, σύμμαχος της Δαμασκού, και η Άγκυρα, προστάτιδα ορισμένων οργανώσεων ανταρτών που ελέγχουν τμήματα της επαρχία. Η συμφωνία απέτρεψε την έναρξη ευρείας κλίμακας επιχείρησης του συριακού στρατού εναντίον της επαρχίας, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ελέγχουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάπας Λέων ΙΔ’: «Αξιοποιούμε την πολύτιμη κληρονομιά του Φραγκίσκου και πορευόμαστε με την ίδια ελπίδα που πηγάζει από την πίστη»
Με αναφορά στο όνομα που επέλεξε και στην παρακαταθήκη του Φραγκίσκου, ο νέος πάπας υπογράμμισε: «Αισθανόμενος ότι πρέπει να ακολουθήσω αυτά τα χνάρια, σκέφτηκα να λάβω το όνομα Λέων ο ΙΔ'»
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους καρδιναλίους στο Βατικανό
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 2