Πολιτική

Πετρόπουλος: Κανένας δεν θα μείνει εκτός των 120 δόσεων

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, αναφέρθηκε στην ρύθμιση των 120 δόσεων και τόνισε πως δεν πρόκειται να μείνε κανένας εκτός της ρύθμισης.

Συγκεκριμένα ο κ.  Πετρόπουλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα τόνισε πως “κανείς δεν θα μείνει εκτός των 120 δόσεων, καθώς δίνουμε πραγματική δυνατότητα εξόφλησης των συσσωρευμένων οφειλών, κυρίως από το παρελθόν, προ του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) οφειλών”.

Παράλληλα ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι το κεφάλαιο της βασικής οφειλής μειώνεται, μέχρι και 54%, οι προσαυξήσεις μειώνονται σε ποσοστό έως και 85% και για τους αγρότες κατά 100%, ενώ η μείωση της συνολικής οφειλής φτάνει έως 69%.

Επιπλέον, όπως είπε, δεκάδες χιλιάδες «εγκλωβισμένοι» οφειλέτες, ρυθμίζοντας την οφειλή τους, θα έχουν τη δυνατότητα πλέον να συνταξιοδοτηθούν.

Όσον αφορά τις συντάξεις χηρείας, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι ο επιζών σύζυγος θα λαμβάνει σύνταξη εφ’ όρου ζωής, χωρίς όριο ηλικίας, το ποσοστό αναπλήρωσης αυξάνεται στο 70% από 50% και ενισχύεται το προστατευτικό δίχτυ για τα τέκνα της ορφανικής οικογένειας. Όπως ανέφερε, θα λαμβάνουν σύνταξη, μέχρι την ηλικία των 24 ετών, ανεξαρτήτως αν σπουδάζουν ή όχι και θα έχουν πλήρη κάλυψη για παροχές ασθενείας, μέχρι την ηλικία των 35 ετών, εκτός και αν έχουν αποκτήσει ασφαλιστικό δικαίωμα, επειδή θα εργάζονται.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης σημείωσε ότι η κυβέρνηση, από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, αξιοποιεί τις οικονομικές δυνατότητες, για να ανακουφίζει τους πολίτες. «Λαμβάνει πρόσθετα μέτρα, ενισχυτικά των πολιτών, σε συνάρτηση με τα δημοσιονομικά περιθώρια που επιτυγχάνουμε» υποστήριξε ο κ. Πετρόπουλος.

Αντίθετα, όπως τόνισε, «ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί λαϊκισμό να μπορούμε να βελτιώνουμε την οικονομική κατάσταση των πολιτών … Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για μη περικοπή συντάξεων, ενώ σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για 13η σύνταξη. Να τα θυμούνται αυτά οι πολίτες» κατέληξε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει συμμάχους σε Νέα Αριστερά και ανεξάρτητους βουλευτές για προανακριτική σχετικά με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει το προεδρείο της ΚΟ για να συζητήσει τις εξελίξεις στην υπόθεση αυτή αλλά και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τα αλλά κόμματα προκειμένου να κατατεθεί αίτημα προανακριτικής επιτροπής
Σωκράτης Φάμελλος 1
Πιο κοντά το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση Προανακριτικής για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η περίπτωση του βουλευτή Μανώλη Χνάρη
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτήθηκε από τον Νίκο Ευαγγελάτο εάν συμπεριλαμβάνετε στην δικογραφία και ο βουλευτής Μανώλης Χνάρης, ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 1
Επιχείρηση damage control με ανάληψη ευθύνης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ο κίνδυνος μιας νέας δικογραφίας από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα καταλογιστούν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά στους πραγματικούς δικαιούχους
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 2
«Ανακριβή τα δημοσιεύματα για ακύρωση του διορισμού της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως πρέσβειρας στην Ελλάδα» λέει το State Department
«Προσβλέπουμε στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την προώθηση της ατζέντας ''Πρώτα η Αμερική'' στην εξωτερική πολιτική υπό την ιδιότητά της ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα»
H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 2