Ελλάδα

Οι ταυτότητες… συνδέονται με την εφορία! Τι προβλέπει η απόφαση της ΑΑΔΕ

Ταυτότητες με... απευθείας σύνδεση με το φορολογικό μητρώο. Άμεση διασύνδεση και με το ληξιαρχείο. Τι θα ισχύει και πως θα επηρεάσει τη ζωή των πολιτών.

Στη άμεση και αυτοματοποιημένη ενημέρωση του Φορολογικού Μητρώου στο TAXIS με ληξιαρχικά γεγονότα και με τις ταυτότητες και τα στοιχεία που αυτές προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Το θεσμικό πλαίσιο για την διασύνδεση αυτή τίθεται με απόφαση του διοικητή, Γιώργου Πιτσιλή, η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ότι κάνεις… το ξέρει η εφορία!

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η ΑΑΔΕ με την ολοκλήρωση της διασύνδεσης του Φορολογικού Μητρώου με το Μητρώο Πολιτών του Υπουργείου Εσωτερικών, ενημερώνεται η Φορολογική Διοίκηση για τα ληξιαρχικά γεγονότα του γάμου ή της σύναψης συμφώνου συμβίωσης, της λύσης γάμου ή συμφώνου συμβίωσης και του θανάτου, χωρίς να απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια από τους πολίτες, πέραν της ενημέρωσης του Μητρώου Πολιτών μέσω του αρμόδιου ληξιαρχείου.

Με την ολοκλήρωση της διασύνδεσης του Φορολογικού Μητρώου της ΑΑΔΕ με το Μητρώο Ταυτοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνεται η Φορολογική Διοίκηση για τις μεταβολές στα Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας (έκδοση, αντικατάσταση, απώλεια και επανέκδοση), χωρίς να απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια από τον πολίτη.

Στην ίδια κατεύθυνση, η ΑΑΔΕ προωθεί την επέκταση της αυτοματοποιημένης ενημέρωσης του Φορολογικού Μητρώου και με τα στοιχεία των Αδειών Παραμονής στην Ελλάδα μεταναστών και προσφύγων. Οι δράσεις αυτές αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
15χρονοι έκλεψαν μηχανή στη Θεσσαλονίκη και τραυμάτισαν οδηγό αυτοκινήτου και αστυνομικό
Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι η μηχανή που χρησιμοποιούσαν ήταν κλεμμένο, ενώ ο ένας εκ των δύο ανηλίκων δεν είχε προβεί σε έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας
Μοτοσικλέτα της Ελληνικής Αστυνομίας
Διέρρηξαν το σπίτι του Σπύρου Βούγια στη Θεσσαλονίκη - Του πήραν κοσμήματα και προσωπικά αντικείμενα
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ο δράστης ή οι δράστες φαίνεται πως εισήλθαν το πρωί της Τρίτης στο σπίτι του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και πρώην βουλευτή
Ο Σπύρος Βούγιας