Κόσμος

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ σκέφτεται να φορολογήσει το γαλλικό κρασί!

Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να επιβάλει επιπρόσθετους τελωνειακούς δασμούς στο γαλλικό κρασί, εκτιμώντας ότι ο αμερικανικός οίνος πλήττεται από τον άδικο ανταγωνισμό.

“Η Γαλλία επιβάλλει υψηλή φορολογία στο κρασί και εμείς φορολογούμε χαμηλά το γαλλικό κρασί” δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

“Αυτή η χώρα (οι ΗΠΑ) επιτρέπει στο γαλλικό κρασί, που είναι πολύ καλό (…) να εισάγεται με μηδενικό κόστος” υποστήριξε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

“Δεν είναι δίκαιο, θα κάνουμε κάτι για να το (εξισορροπήσουμε) αυτό”, διαβεβαίωσε ο μεγιστάνας.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε την εμπορική ανισορροπία μεταξύ της Γαλλίας και των ΗΠΑ επί των αμπελουργικών προϊόντων, σε σειρά από tweet με στόχο τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Τραμπ: Αντίποινα σε Μακρόν

“Η Γαλλία καθιστά πολύ δύσκολες τις συνθήκες για την πώληση αμερικανικού κρασιού στη Γαλλία και επιβάλλει βαρείς τελωνειακούς δασμούς, την ώρα που οι ΗΠΑ διευκολύνουν την κατάσταση αναφορικά με τα γαλλικά κρασιά και επιβάλουν χαμηλούς δασμούς. Αυτό δεν είναι δίκαιο, πρέπει να αλλάξει!” είχε γράψει σε μήνυμά του στο Twitter.

Οι νέες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου έγιναν σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται σε συζητήσεις για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας. Προς το παρόν, οι Βρυξέλλες δεν θέλουν να εντάξουν τον αγροτικό τομέα σε μια συμφωνία.

Ως μέλος της ΕΕ, η Γαλλία δεν ορίζει η ίδια το ύψος της φορολογίας σε βάρος των εισαγόμενων προϊόντων.

Στις ΗΠΑ, ο φόρος κυμαίνεται μεταξύ 5,3 και 14,9 σεντς ανά μπουκάλι, ανάλογα με το είδος του κρασιού και τον βαθμό αλκοόλ, σύμφωνα με την αμερικανική Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου. Στην Ευρώπη, ο φόρος κυμαίνεται μεταξύ 11- 29 σεντς.

Εντούτοις, η ευρωπαϊκή αγορά μόνο κλειστή δεν είναι προς τα αμερικανικά κρασιά, καθώς το διάστημα 200 – 2008, οι εισαγωγές κρασιών “made in America” κατέγραψαν άνοδο 200% στη Γαλλία, με την Ευρώπη να είναι η πρώτη αγορά εξαγωγών για τα αμερικανικά προϊόντα, σύμφωνα με τα γαλλικά τελωνεία.

Αντιθέτως, η αμερικανική αγορά δεν είναι το ίδιο ανοικτή. Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τις διαφορετικές μάρκες όχι, όμως, τις ονομασίες προέλευσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ ευχαριστεί τον Τραμπ για το χτύπημα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν: «Thank you, Mr. President» γράφουν πινακίδες στο Τελ Αβίβ
«Σας υποσχέθηκα πως οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν θα καταστρέφονταν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο» ανέφερε νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Οι αφίσες σε δρόμο του Τελ Αβίβ
Ο ΙΑΕΑ συνεδριάζει εκτάκτως τη Δευτέρα μετά από την αμερικανική επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
H ιρανική υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας διαβεβαίωσε νωρίς το πρωί πως δεν εντόπισε «καμιά ένδειξη μόλυνσης» από ραδιενέργεια στις τρεις εγκαταστάσεις του προγράμματος πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας
Το έμβλημα του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ενημερώσει από πριν τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο για την επίθεση στο Ιράν αλλά όχι τους Δημοκρατικούς
Οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο ειδοποιήθηκαν εκ των προτέρων για τους βομβαρδισμούς. Δεν συνέβη το ίδιο και με τους Δημοκρατικούς συναδέλφους τους
Το διάγγελμα του Ντόναλντ Τραμπ για την αμερικανική επίθεση στο Ιράν
O Τραμπ πάτησε το κουμπί του πολέμου: «Οι βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν εξαλείφθηκαν» – «Θεμιτός στόχος κάθε Αμερικανός πολίτης ή στρατιώτης» απαντάει η Τεχεράνη
Όλα όσα είναι γνωστά για τις τρεις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν σε Φορντό, Νατάνζ και Ισφαχάν που βομβάρδισαν οι ΗΠΑ με bunker-busters
Χάρτης με τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν που έπληξαν οι ΗΠΑ