Κόσμος

Μπάιντεν: “Καταστροφή” η στρατηγική Τραμπ για το Ιράν

"Καταστροφή" χαρακτήρισε την στρατηγική του Ντόναλντ Τραμπ για το Ιράν ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρώην αντιπρόεδρος και υποψήφιος πρόεδρος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν εκτιμά πως “απομακρυνόμενος από τη διπλωματία” ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος “κατέστησε πιο πιθανή μια στρατιωτική σύγκρουση”.

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι κατέρριψε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στον εναέριο χώρο της, στο τελευταίο μέχρι στιγμής επεισόδιο στην πρόσφατη κρίση μεταξύ των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος Τραμπ “απέτυχε” να προστατεύσει “δύο από τα ζωτικής σημασίας συμφέροντα της Αμερικής στη Μέση Ανατολή (…) δηλαδή να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και να διασφαλίσει τη σταθερότητα του ενεργειακού ανεφοδιασμού μέσω των Στενών του Χορμούζ”, σχολίασε σε ανακοίνωσή του ο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος “υποσχέθηκε ότι η απόσυρση από την συμφωνία (του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν) και η επιβολή κυρώσεων θα σταματούσαν την επιθετικότητα του Ιράν στην περιοχή. Όμως απλώς το έκαναν πιο επιθετικό”, τόνισε ο Μπάιντεν, αναφερόμενος στην πολιτική της “μέγιστης πίεσης” που ακολουθεί η Ουάσινγκτον προκειμένου να αναγκάσει το Ιράν να διαπραγματευτεί μια νέα, πιο περιοριστική συμφωνία.

Ο κ. Μπάιντεν, όπως αναφέρει το ΑΜΝΑ, θεωρεί επίσης ότι είναι “θλιβερά ειρωνικό ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τώρα το Ιράν να εφαρμόσει τη συμφωνία την οποία εγκατέλειψε η κυβέρνηση Τραμπ”, αφού η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι στο εγγύς μέλλον δεν θα τηρεί πλέον ορισμένες από τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει.

“Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι ένας καινούριος πόλεμος στη Μέση Ανατολή”, τόνισε ο Μπάιντεν, αφού η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι στέλνει ενισχύσεις στον Κόλπο με αφορμή τις επιθέσεις εναντίον δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βρετανία: Γκέι ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας κι ο σύζυγός του κατηγορούνται για βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση νεαρών
Ο επιχειρηματίας είναι ένας από τους πρώτους που έκαναν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας στη Βρετανία - Αντιμέτωπο με βαριές κατηγορίες βρίσκεται το ζευγάρι
Ζευγάρι ομοφυλόφυλων στη Βρετανία
Δεν θα δέσει το κρουαζιερόπλοιο με τον χανταΐό σε λιμάνι της Τενερίφης, θα αγκυροβολήσει στα ανοιχτά για λόγους ασφαλείας
Όταν το πλοίο φτάσει στα ανοιχτά της Τενερίφης θα απαγορεύεται η ναυσιπλοΐα οποιουδήποτε σκάφους σε απόσταση ενός ναυτικού μιλίου από το Hondius
κρουαζιερόπλοιο