Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Θλιμμένος για την φωτογραφία – μαχαιριά στο Μεξικό!

Ο Πάπας Φραγκίσκος εκφράζει την "τεράστια θλίψη" του για τη φωτογραφία με τον πατέρα και το κοριτσάκι του που πνίγηκαν στο Ρίο Γκράντε...

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του μόλις αντίκρισε τη φωτογραφία ενός πατέρα μετανάστη από το Ελ Σαλβαδόρ και της μόλις 23 μηνών κορούλας του, ενώ κείτονται νεκροί στις όχθες του ποταμού Ρίο Γκράντε, όπου πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τα ορμητικά νερά και να φθάσουν στις ΗΠΑ.

Ο Πάπας Φραγκίσκος και η σοκαριστική φωτογραφία

Η φωτογραφία του Όσκαρ Αλμπέρτο Μαρτίνες Ραμίρες και της κόρης του Βαλέρια έκανε τον γύρο του κόσμου και σύντομα έγινε viral μεταξύ των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ, αναζωπυρώνοντας τον διάλογο για τον Γολγοθά των προσφύγων και μεταναστών από την Κεντρική Αμερική.

[read4more]

«Με τεράστια λύπη, ο Άγιος Πατέρας είδε τις εικόνες του πατέρα και της κορούλας του, που πνίγηκαν στον ποταμό Ρίο Γκράντε» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού Αλεσάντρο Γκισότι.

«Ο Πάπας είναι βαθιά θλιμμένος από τον θάνατό τους και προσεύχεται για εκείνους και για όλους τους μετανάστες που έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τον πόλεμο και τη μιζέρια».

Οι New York Times χαρακτήρισαν τη φωτογραφία «πορτρέτο απόγνωσης» επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, όπως η φωτογραφία του προσφυγόπουλου Αλάν Κούρντι, που πνίγηκε στη Μεσόγειο και η σορός του εκβράστηκε σε παραλία της Τουρκίας το 2015.

Η εφημερίδα του Βατικανού, L’Osservatore Romano, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο πρωτοσέλιδό της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ άλλαξε και το Οβάλ Γραφείο, το γέμισε με πίνακες αμερικανών προέδρων – «Κοιτάξτε πόσο όμορφο είναι»
Σε ανάρτησή του στο TruthSocial, ο Τραμπ έγραψε: «Πολλοί από αυτούς τους σπουδαίους πίνακες παλαιότερων προέδρων βρίσκονταν στα θησαυροφυλάκια για πάνω από 100 χρόνια. Τώρα είναι για να τους απολαύσουν όλοι!»
Ο Ντόναλντ Τραμπ γέμισε με πίνακες το Οβάλ Γραφείο
Ένταλμα σύλληψης εις βάρος του φυλακισμένου δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου για πολιτική κατασκοπεία
Ο Ιμάμογλου κατηγορείται για απάτη στη διάρκεια της συγκέντρωσης πόρων για την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία και κατασκοπεία με στόχο τη διασφάλιση διεθνούς υποστήριξης
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου σε προεκλογική ομιλία πριν φυλακιστεί