Πολιτική

Βραβείο Αξιοσημείωτου Επιτεύγματος σε Τσίπρα και Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Με το βραβείο Remarkable Achievement Awards 2019, Γκίντερ Φερχόιγκεν, τιμήθηκαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε στο Λονδίνο η πλατφόρμα δικτύωσης για την Ευρώπη, Emerging Europe.

Σύμφωνα με το ΑΜΝΑ ο βραβείο, που απονέμεται φέτος για δεύτερη χρονιά, παρέλαβαν εκ μέρους των δύο πρωθυπουργών,  Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ εκπρόσωποι των πρεσβειών των δύο χωρών στο Λονδίνο.

Το Emerging Europe αποτελεί μία πλατφόρμα πληροφοριών και δικτύωσης οργανισμών και επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο, που έχουν στόχο τις στρατηγικές συνεργασίες για την Ευρώπη. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που παρουσίασε η δημοσιογράφος Διεθνών Ειδήσεων του BBC, Κάσια Μαδέρα, απονεμήθηκαν συνολικά 17 βραβεία σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και δίκτυα και προσωπικότητες για την καινοτομία και την προώθηση της συνεργασίας.

Με το βραβείο αυτό, το Emerging Europe αναγνώρισε την συμβολή των δύο πρωθυπουργών στην επίτευξη της συμφωνίας που έβαλε τέλος στη διαμάχη σχεδόν τριών δεκαετιών μεταξύ των δύο χωρών για την ονομασία της βόρειας γείτονος, προωθώντας τη συνεργασία, την ενότητα, την ενσωμάτωση, την πολυπολιτισμικότητα και την προοδευτική σκέψη.

Σε βιντεοσκοπημένο του μήνυμα, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, τόνισε ότι μέσα σε έναν ταραγμένο κόσμο, η Ευρώπη απολαμβάνει την ειρήνη και την σταθερότητα, ενώ η μεγάλη ιδέα της Ευρώπης, με σύνθημα την ενότητα μέσα από την διαφορετικότητα, περιλαμβάνει ισότιμα όλα τα έθνη, μικρά και μεγάλα, κάτω από την ευρωπαϊκή σημαία. «Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες. 70 χρόνια ειρήνης, βασισμένα στη δημοκρατία και στην νομιμότητα, με τις αξίες και τον τρόπο ζωής της, η Ευρώπη είναι παγκόσμιο μοντέλο για αλλαγή και δημοκρατική εξέλιξη. Πέντε ακόμη υποψήφιες χώρες ελπίζουν να ενταχθούν στην ΕΕ, η Βόρεια Μακεδονία, η Αλβανία, το Μαυροβούνιο, η Σερβία και η Τουρκία. Με την πολιτική της καλής γειτονίας, η ΕΕ στηρίζει την σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία στις χώρες έξω από την περιοχή της και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εξακολουθεί να αποτελεί μοντέλο για πολλές χώρες και περιοχές του κόσμου» είπε.

Το βραβείο Αξιοσημείωτου Επιτεύγματος απονεμήθηκε και στη διευθύνουσα σύμβουλο της Παγκόσμιας Τράπεζας, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, για τη συμβολή της κατά την θητεία της ως αντιπρόεδρος προϋπολογισμού και ανθρωπίνων πόρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην εξασφάλιση ενός από τους μεγαλύτερους προϋπολογισμούς ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως επίσης στην ισότητα των φύλων και στη συμμετοχή των γυναικών σε υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις.

«Ως ένας οργανισμός που ενώνει τον κόσμο με στόχο τη διαμόρφωση του μέλλοντος της κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης, αισθανόμαστε τιμή που το συμβούλιο του Emerging Europe αναγνώρισε τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα των τριών προσωπικοτήτων», είχε δηλώσει ο ιδρυτικός εταίρος του οργανισμού, ‘Αντριου Ρόμπελ, όταν ανακοινώθηκαν τα τιμώμενα πρόσωπα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δικαστές και εισαγγελείς κατά Κωνσταντοπούλου: Επιδιώκει να παραμένει στην επικαιρότητα με όποιο παρανοϊκό σενάριο μπορεί να δημιουργήσει ανθρώπινος νους
«Η συγκεκριμένη δικηγόρος- πολιτικός - επαγγελματίας συκοφάντης καλυπτόμενη από την βουλευτική της ασυλία, δήλωσε με αναίδεια την πρόθεση και την επιδίωξη της να μην διεξαχθεί η δίκη για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών»
Ζωή Κωνσταντοπούλου 5
Νίκος Δένδιας: Οι Patriot στη Σαουδική Αραβία «προστατεύουν κάθε πολίτη της ΕΕ από τον πληθωρισμό της ενέργειας»
«Οι ιρανικοί πύραυλοι που εξουδετερώθηκαν από τους ελληνικούς Patriot πετούσαν με ταχύτητα πάνω από 3 Mach» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που συναντήθηκε με τον μόνιμο αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας σε συζήτηση στο συνέδριο East Macedonia and Thrace Forum IV στην Αλεξανδρούπολη
Κόντρα Μαρινάκη – Τσουκαλά: «Διαστρεβλώνει τα λεγόμενά μου» λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – «Συνεχίζει να πετάει τη μπάλα στη εξέδρα» απαντάει ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ
«Κατά τη συνήθη τακτική δεν απαντά σε τίποτα και παίζει με τις λέξεις» λέει μεταξύ άλλων για τον Παύλο Μαρινάκη, ο Κώστας Τσουκαλάς
Παύλος Μαρινάκης