Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Βάσεις 2019: Η ώρα για το μηχανογραφικό – Πότε λήγει η προθεσμία

Βάσεις 2019: Η ώρα για το μηχανογραφικό – Πότε λήγει η προθεσμία

Η παλιά “σπαζοκεφαλιά” για να υπολογίσουν οι υποψήφιοι τα μόρια τους,για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, είναι πια παρελθόν.

ΒΑΣΕΙΣ 2019. Πλέον, οι 104.000 υποψήφιοι μπορούν μέσω της ειδικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας, https://markcalc.it.minedu.gov.gr/ , να βρουν πόσα μόρια έχουν συγκεντρώσει συνολικά, συμπληρώνοντας τους βαθμούς τους.

Βάσεις 2019: Το μηχανογραφικό

Αφού υπολογίσουν τα μόριά τους με βάση τις βαθμολογίες, οι υποψήφιοι μπορούν να ξεκινήσουν την τελική συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους.

Από την ερχόμενη Πέμπτη, 4 Ιουλίου, οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας «Οριστικοποίηση»), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.

Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019, και είναι αποκλειστική.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο. Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν την Τρίτη, 9 Ιουλίου, καθώς και τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Μάλιστα, από το υπουργείο Παιδείας προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Πανελλήνιες 2019: Τι δείχνουν τα στατιστικά

Δείτε εδώ όλα τα στατιστικά για τις πανελλήνιες εξετάσεις που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, στα Μαθηματικά και η Βιολογία σημειώθηκαν οι χαμηλότερες βαθμολογίες. Όπως φαίνεται τους παρακάτω πίνακες, στην Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, στο μάθημα της Βιολογίας το 62,72% έγραψε κάτω από τη βάση.

Στην Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, στα Μαθηματικά το 73,96% έγραψε κάτω από τη βάση και στη Βιολογία το ποσοστό είναι 71,92%!

Όλα τα στατιστικά σε αρχεία excel (πατήστε πάνω στα link για να τα δείτε)

Στατιστικά ΓΕΛ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

Στατιστικά ΓΕΛ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ, ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Στατιστικά ΓΕΛ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

Στατιστικά ΓΕΛ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Στατιστικά ΓΕΛ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

Στατιστικά ΓΕΛ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Στατιστικά ΓΕΛ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

Στατιστικά ΓΕΛ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Στατιστικά ΕΠΑΛ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

Στατιστικά ΕΠΑΛ-2019, ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις