Κόσμος

Ο δισεκατομμυριούχος πολέμιος του Τραμπ, Τομ Στέγιερ, για το χρίσμα των Δημοκρατικών!

Ο ακτιβιστής δισεκατομμυριούχος και πολέμιος του Τραμπ, Τομ Στέγιερ διεκδικεί το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ο Τομ Στέγιερ χρηματοδότησε εκστρατεία για την καθαίρεση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, τον περασμένο Ιανουάριο είχε πει ότι σκοπεύει να επικεντρωθεί στην προσπάθεια καθαίρεσης του Τραμπ και την εκλογή περισσότερων Δημοκρατικών στο Κογκρέσο και δεν θα κατέβαινε ο ίδιος στις εκλογές.

“Οι Αμερικανοί είναι βαθύτατα απογοητευμένοι και πληγωμένοι από τον τρόπο με τον οποίο τους συμπεριφέρθηκαν οι πανίσχυρες ελίτ της Ουάσινγκτον. Πρέπει να τελειώνουμε με τον έλεγχο της πολιτικής μας από τις μεγάλες επιχειρήσεις”, αναφέρει ο 62χρονος στο βίντεο με το οποίο ανακοίνωσε την απόφασή του.

“Κάτι δεν λειτουργεί στην Ουάσινγκτον και δεν αναφέρομαι μόνο στον Ντόναλντ Τραμπ. Μιλάω για τα χρήματα των μεγάλων εταιρειών και του ανίσχυρου πολιτικού συστήματός μας”, έγραψε εξάλλου στο Twitter.

Κροίσος εναντίον κροίσου;

Ο Στέγιερ έχει επενδύσει μεγάλα ποσά στην οργάνωση “Ανάγκη για Παραπομπή” (σ.σ. του Τραμπ) ενώ το 2013 ίδρυσε την ομάδα “NextGen America” που κινητοποιεί τους νέους ψηφοφόρους και αγωνίζεται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Στον ιστότοπό του εξηγεί ότι, μαζί με τη σύζυγό του, Κάθριν Τέιλορ, ήταν “από τους πρώτους” που δεσμεύτηκαν να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους όσο είναι ακόμη εν ζωή μέσω της πρωτοβουλίας The Giving Pledge.

Μολονότι μπορεί να δαπανήσει πολλά εκατομμύρια δολάρια από τη δική του περιουσία για την προεκλογική εκστρατεία του, η καθυστερημένη είσοδός του σ’ αυτήν είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τα δύο πρώτα ντιμπέιτ των Δημοκρατικών. Πιθανότατα δεν θα μετάσχει ούτε στα επόμενα, στα τέλη Ιουλίου, επειδή τα κριτήρια για να επιλεγεί κάποιος είναι πόσο καλά τα πηγαίνει στις δημοσκοπήσεις και πόσα χρήματα έχει συγκεντρώσει από δωρεές.

Με την απόφαση του Στέγιερ ανεβαίνει και πάλι στους 24 ο αριθμός των Δημοκρατικών που διεκδικούν το χρίσμα του κόμματος. Είχε μειωθεί προσωρινά στους 23 την Δευτέρα (8.7.2019), όταν αποχώρησε από την κούρσα ο Έρικ Σουόλγουελ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες