Κόσμος

Σάλος με τη συνέντευξη της Σκάρλετ Τζοχάνσον στο “As If”

Στο θέμα των ρόλων, τους οποίους μπορεί ή δεν μπορεί να υποδυθεί ένας ηθοποιός, επανήλθε σε συνέντευξή της η ηθοποιός Σκάρλετ Τζοχάνσον.

Μιλώντας στο περιοδικό “As If”, η ηθοποιός είπε ότι το πολιτικά ορθό δεν μπορεί να καθορίσει τους ρόλους που θα παίξει ένας ηθοποιός.
«Ξέρετε ως ηθοποιός μπορώ να υποδυθώ οποιοδήποτε πρόσωπο ή δέντρο ή ζώο, γιατί αυτό είναι η δουλειά μου και οι απαιτήσεις αυτής», είπε η Τζοχάνσον στο περιοδικό.

Η δήλωσή της αυτή σχολιάστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πολλοί χρήστες έγραψαν ότι δεν υπάρχουν δέντρα ή ζώα που θα μπορούσαν να υποδυθούν έναν ρόλο, αλλά υπάρχουν ηθοποιοί της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που μπορούν να παίξουν αντίστοιχους ρόλους.

Μετά από τα σχόλια αυτά, η ηθοποιός επανήλθε μιλώντας στο CNN διευκρινίζοντας πως τα λόγια της δεν αποδόθηκαν ακριβώς όπως τα είπε. «Πιστεύω ότι σε έναν ιδανικό κόσμο ο κάθε ηθοποιός θα πρέπει να μπορεί να παίξει οποιονδήποτε ρόλο εξυπηρετεί την τέχνη σε όλες τις μορφές», τόνισε.

Όπως υποστήριξε η ηθοποιός, μιλώντας στο Variety, τα όσα είπε στο περιοδικό αποδόθηκαν με σκοπό να προσελκύσουν clickbait, καθώς όπως επισήμανε η ερώτηση στην οποία απάντησε αφορούσε την αντιπαράθεση ανάμεσα στο πολιτικά ορθό και την τέχνη και όχι στον τρόπο επιλογής ενός καστ για μία ταινία ή τηλεοπτική σειρά.

Η ηθοποιός το 2018 παραιτήθηκε από τον ρόλο ενός τρανς άνδρα που θα υποδύονταν στην ταινία Rub & Tug μετά από αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την επιλογή της.

«Αναγνωρίζω ότι στην πραγματικότητα στη βιομηχανία μου [του θεάματος] υπάρχουν μεγάλες διαφορές και ευνοούνται οι καυκάσιοι ηθοποιοί και δεν δίνονται σε όλους τους ηθοποιούς οι ίδιες ευκαιρίες», είπε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αεροσκάφος cargo της UPS συντρίβεται κοντά σε αεροδρόμιο του Κεντάκι – Βίντεο δείχνει πως είχε πάρει φωτιά κατά την απογείωση
Η UPS, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι στο αεροσκάφος cargo επέβαιναν μόνο τρία μέλη του πληρώματος - Τα βίντεο από τη στιγμή της συντριβής δεν αφήνουν, πάντως, πολλές ελπίδες για επιζώντες
Το αεροσκάφος της UPS που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Λούισβιλ στο Κεντάκι
«Χαστούκι» της ΕΕ στην Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και είναι αδιάλλακτη στο Κυπριακό – Τι απαντά η Άγκυρα
«Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει δηλώσεις για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, θέτοντας έμμεσα υπό αμφισβήτηση την ελληνική κυριαρχία», επισημαίνει η έκθεση της Κομισιόν
Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν 16