Κόσμος

Ο Τραμπ πιέζει για αντιμεταναστευτικό νόμο με “τυράκι” τον έλεγχο της οπλοκατοχής

Στον απόηχο των επιθέσεων στο Ελ Πάσο και Ντέιτον ο Ντόναλντ Τραμπ βρήκε την "ευκαιρία" να προωθήσει το "όνειρό" του τους μετανάστες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα τους βουλευτές να υιοθετήσουν νομοθεσία η οποία θα προβλέπει να υποβάλλεται σε αυστηρό έλεγχο το ιστορικό αυτών που θέλουν να αγοράσουν πυροβόλα όπλα μετά τις δύο πολύνεκρες επιθέσεις που σημειώθηκαν αντίστοιχα στο Τέξας και το Οχάιο το Σαββατοκύριακο με 29 νεκρούς.

Ο Τραμπ, ο οποίος αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία από τον Λευκό Οίκο αργότερα σήμερα το πρωί, τοπική ώρα, έγραψε στο Twitter ότι “Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί πρέπει να ενωθούν και να εξασφαλίσουν αυστηρούς ελέγχους του ιστορικού, ίσως ακόμη παντρεύοντας τη νομοθεσία αυτή με την απελπιστικά αναγκαία μεταρρύθμιση για τη μετανάστευση”.

“Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να είναι μάταιος ο θάνατος αυτών που πέθαναν στο Ελ Πάσο στο Τέξας και στο Ντέιτον στο Οχάιο”, σημείωσε επίσης στο Twitter.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Ρωσία και Κίνα ετοιμάζονται να μπουν στο «παιχνίδι» στο πλευρό του Ιράν που απειλεί με αντίποινα την Ευρώπη
Οι ΗΠΑ έχουν χτυπήσει μέχρι τώρα περισσότερους από 3.000 στόχους από την έναρξη των επιχειρήσεών τους στο Ιράν, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση για τη Μέση Ανατολή
Βηρυτός 18
Το Ισραήλ βομβάρδισε κέντρο διοίκησης της αεροπορικής δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, τα συγκεκριμένα κέντρα χρησιμοποιούνταν από τη Χεζμπολάχ και τους Φρουρούς της Επανάστασης για τον σχεδιασμό και τον συντονισμό επιθέσεων
Βομβαρδισμός Ισραήλ