Κόσμος

Ποτάνιν: Διατροφή – μαμούθ ζητά η πρώην του Ρώσου ολιγάρχη, φίλου του Πούτιν!

Η πρώην σύζυγος του Ρώσου ολιγάρχη Βλαντιμίρ Ποτάνιν, Νατάλια, προσέφυγε στο Ανώτατο δικαστήριο της Βρετανίας. Η Νατάλια Ποτάνινα διεκδικεί το 1/3 της τεράστιας περιουσίας του πρώην συζύγου της.

Η πρώην κυρία Ποτάνιν ζητεί το 33% από τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια του Ρώσου κροίσου, δηλαδή περιουσιακά στοιχεία αξίας 6,3 δισ., όπως γράφουν οι βρετανικές εφημερίδες “The Daily Telegraph” και “The Times”.

Η “Daily Telegraph” χαρακτηρίζει το διαζύγιο αυτό το “μεγαλύτερο διαζύγιο” απ’ όλες τις απόψεις στην ιστορία της βρετανικής δικαιοσύνης.

Η Νατάλια Ποτάνινα η οποία ζούσε στην Βρετανία τα τελευταία χρόνια, προτίθεται να διεκδικήσει τα δικαιώματά της στην χώρα αυτή παρότι το διαζύγιο εκδόθηκε στην Ρωσία.

Ποτάνιν: Συμπαίκτης του Πούτιν στο χόκεϊ!

Όπως λέει η ίδια, στην χώρα της δεν μπορεί να βρει το δίκιο της, επειδή ο σύζυγός της θεωρείται “φίλος στο χόκεϊ” με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, γράφει η εφημερίδα “The Times”.

Η Ποτάνινα έζησε με τον σύζυγό της 30 χρόνια και μαζί απόκτησαν τρία παιδιά, αλλά όπως ισχυρίζεται η ίδια, η αίτια του διαζυγίου είναι ότι ο σύζυγός της σύναψε σχέση με μία υπάλληλό του κατά 15 χρόνια νεότερή της.

Ο Βλαντιμίρ Ποτάνιν βρίσκεται στην δεκάδα των πλουσιότερων ανθρώπων της Ρωσίας. Είναι ιδιοκτήτης του ομίλου Nornikel και θεωρείται ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στη χώρα.

Το περιοδικό Forbes εκτιμά ότι η περιουσία του ανέρχεται στα 18,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που η προσφυγή της έχει θετική έκβαση, η Νατάλια Ποτάνινα θα πρέπει να λάβει το 1/3 της περιουσίας του Ρώσου ολιγάρχη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εισιτήριο 2 ευρώ θα πρέπει να πληρώνουν οι τουρίστες στη Ρώμη για να θαυμάσουν το «Φοντάνα Ντι Τρέβι» από τον Ιανουάριο
Βέβαια «δεν έχουν ακόμη ληφθεί οριστικές αποφάσεις» και «πρόκειται για ένα ενδεχόμενο το οποίο, ως γνωστόν, η δημοτική αρχή εξετάζει εδώ και καιρό»
Φοντάνα Ντι Τρεβι
Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε 16χρονο Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη - «Ήταν σε επιχείρηση διάλυσης συγκέντρωσης» λένε οι IDF
«Μετά την κηδεία του 16χρονου Αμάρ Σαμπάχ, ομάδα νεαρών είχε συγκεντρωθεί σε κεντρικό δρόμο όταν Ισραηλινός στρατιώτης πυροβόλησε τον 16χρονο Μουχίμπ Τζιμπρίλ στο κεφάλι», δήλωσε ο δήμαρχος της Τουκούα
Ένας Παλαιστίνιος διαπληκτίζεται με Ισραηλινούς στρατιώτες, στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη