Πολιτική

Εκστρατεία για να μπει τέλος το κάπνισμα στα σχολεία από το Υπουργείο Παιδείας

Το κάπνισμα αποτελεί μάστιγα στα σχολεία με το υπουργείο Παιδείας να είναι αποφασισμένο να βάλει ένα τέλος. Ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης.

Το κάπνισμα και η πρόληψη του στα σχολεία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με τον Παναγιώτη Μπεχράκη, πνευμονολόγο-εντατικολόγο και πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος του υπουργείου Υγείας και με τη Βάσω Ευαγγελοπούλου, πνευμονολόγο-εντατικολόγο του Ερευνητικού Εργαστηρίου George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού του υπουργείου για εμπλουτισμό του σχολικού προγράμματος σπουδών με στόχο τον πληρέστερο εφοδιασμό των μαθητών με απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες.

Οι ειδικοί παρουσίασαν στην υπουργό εκπαιδευτικό υλικό, όπως το τετράδιο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Μαθαίνω να μην καπνίζω» της πρωτοβουλίας SmokeFreeGreece, το οποίο στοχεύει να μεταδώσει με τρόπο εύληπτο στους μαθητές θετικά μηνύματα για τη ζωή, την υγεία, τον αθλητισμό και την καταπολέμηση της εξάρτησης του καπνού. Ζήτησαν, δε, την αρωγή του υπουργείου στα προγράμματα ενημέρωσης των μαθητών και πρόληψης κατά του καπνίσματος που διενεργούν από κοινού με ένα επιτελείο διακεκριμένων επιστημόνων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η κ. Κεραμέως εξέφρασε την άποψη ότι η καταπολέμηση των εξαρτήσεων, όπως ο καπνός και τα ναρκωτικά, και η προαγωγή ενός υγιεινού τρόπου ζωής, πρέπει να ενταχθούν στις νέες θεματικές που εξετάζει το υπουργείο και οι οποίες θα ενισχύσουν το υπάρχον σχολικό πρόγραμμα σπουδών, όπως και ο εθελοντισμός, η περιβαλλοντική προστασία, η προφύλαξη από φυσικές καταστροφές και άλλες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η απαίτηση Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ για τις αμυντικές δαπάνες, το «αγκάθι» της Ισπανίας και η ενδεχόμενη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν
Στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ είναι πιθανόν να υπάρξει ένα σύντομο τετ τα τετ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Τα μέλη της Συνόδου του ΝΑΤΟ
Ξεκινά σήμερα η Προκαταρκτική Επιτροπή για τον Κώστα Καραμανλή: Το χρονοδιάγραμμα και οι 26 βουλευτές που την απαρτίζουν
Στην περίπτωση που ακολουθηθεί το «μοντέλο Τριαντόπουλου», εκτιμάται πως το πόρισμα θα κατατεθεί μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου και η τελική συζήτηση και μυστική ψήφιση στην Ολομέλεια θα γίνει έως τις 20 Ιουλίου
Κώστας Αχ Καραμαλής 1